online counter

22 Mac 2011

48 Template Baru AKU is AKU

Blog ini sedang bercelaru kerana baru sahaja bertukar rupa. Terus terang aku tak sampai hati nak ubah sebab dah lama aku mengadap template lama tu. Ekceli nak ubah warna jugak. Warna putih meningkatkan prestasi kelajuan dan umumnya mata manusia sudah biasa membaca teks hitam di atas latar putih. Harap maklum (Hentam ja).

Namun memandangkan banyak entri lama yang aku warnakan teks putih secara manual, automatik blog aku akan jadi blog kosong latar putih + teks putih. Terpaksa kekalkan warna asal.
Gambar Eksyen: Ini template kedua sejak awal tahun 2010 hingga sekarang. Sedih pulak. Aku jenis setia tahu.
Template yang aku dengan perasan merasa ia agak strategik namun celaru sangat. Sekian.

48 Komen:

Liz berkata... [Layan!]

smart, simple and clean...jnji boleh baca sudah hihi

samizul.net berkata... [Layan!]

Jom lah tema puteh.. Hahaha XD

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Liz
tq liz, lagi satu hal. tunjuk la aku cara nak radius menu bar. nmpk tak menu bar aku sgt square

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@samizul.net
aku mau putih jugak tp banyak entri yg teksnya aku warnakan putih. jadi kerja pulak edit semua

Liz berkata... [Layan!]

ooooo menubar ni...boleh2 aku kena siasat dulu hahaha...nnti aku bgtau ko...tp cuba ko letak code ni kat widget menubar tu...

-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;

try the error dulu xdpt pas aku cuti nnti aku buatkan hikhik

beaty berkata... [Layan!]

ok jua ni sasa...clear lagi kan

diana berkata... [Layan!]

akak pun nak tukar putih jugak..
tapi esok lusa la..
tengah cari2 idea nak buat macam mana..
makin kemas la sasa blog kamu..
paling suka kat autohide tu...
dulu akak nak buat macam tu la..tapi tak reti..tukang ajar pun naik nyampah dah nak ajar..hahahh

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Liz
tak menjadi la. aku tak tau area mana nak letak. aku nak kaji lagi. nanti aku kacau ko lagi. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@beaty
font aku ok ka? mcm kabur la. tp kalau tukar putih cerah, sakit mata

AfiQ berkata... [Layan!]

ok la..skali skala buat perbahan.. ye dak? heheehe.. tp template baru ni ok je,, cantik what.. =)

d_LA berkata... [Layan!]

godek jangan x godek sasa ! suke tgk org godek2 template, header baru ni

Liz berkata... [Layan!]

ye ker..kalau gitu wait aku balik dr holiday nnti aku godek blog ko ahahaha

Nurr Kasih berkata... [Layan!]

simple dan kemas :D

ghost writer berkata... [Layan!]

wah...nampak lain sikit Sasa.

quote pon dah berubah ek..

apapun teruskan jer menulis.

LuLu berkata... [Layan!]

this one is much2 better :)

ibuintan berkata... [Layan!]

godek la Sasa... apa di godek pun. mesti lawa tu.. dah tuannya ensem

Hanis Azla berkata... [Layan!]

bila tukar template baru, mula2 tu kita mmg rasa canggung sikit kan.. selalu rasa the previous one is better sbb dah sebati agaknya..

si ngokngek berkata... [Layan!]

smart n simple...suka camera atas tuh

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
autohide boleh jimat ruang dan tak celaru. akak cuba dan cuba, pasti berjaya. cewah :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@AfiQ
kadang2 susah nak lepaskan sesuatu yg dah lama dgn kita walaupun dah buruk. walaupun dalam bentuk material, aku susah nak lepaskan dari hati.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@d_LA
sedang buat susun atur yg tgh celaru lagi

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Liz
tq liz. ko la harapan bangsa. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@LuLu
@Nurr Kasih
tq

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ghost writer
ubah quote sebab aku rasa di sini bukan sekadar cetusan rasa aku lagi spt dulu

~najwa~ berkata... [Layan!]

template baru ni rasanya lebih menarik, simple, dan tak sarat.. (pendapat ku laa..)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ibuintan
mana ada mcm tu. tak berkaian pun. hehe

i am S!L4H.. berkata... [Layan!]

oh smart la kale nih. cm cool je..

white rose berkata... [Layan!]

berjangkit dgn aku laa tu...
ikut keselesaan kita...

white rose terlalu simple tuk jadi quote aku...biar white rose jadi nickname je...

ape2 pun aku tak kesah wane kelabu mcmane pun...asalkan aku bahagia...

kakaka...

♦♦orked♦♦ berkata... [Layan!]

peeewwwiitttt!!!

smart gle yg kt kanan atas tu..

"aku is aku" with camera pic.

simple but smart..

Cik Yana berkata... [Layan!]

Smart la tu. Hitam, mutu keunggulan. Hehhee~

Entry terkini: The Blogshop: Lolita's Closet :)

Republic Aku berkata... [Layan!]

belasah jer...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Hanis Azla
betul kata kak hanis, mcm tu aku rasa. skg ni, dari segi susun atur dan semua rasa tak kena

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@~najwa~
@i am S!L4H..
@♦♦orked♦♦
@Cik Yana
terima kasih semua :) kadang2 aku ada jugak puji orang sebab nak jaga hati ja. entah-entah... hehe.. gurau ja

syafiQakarim berkata... [Layan!]

cun la bebbbb...
pe kata letak gambar ko tgh jerit
sambil posing ala2 nak snap pict.
hahah ada brani? ;p

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
masih lagi aku is aku. tapi ada kata-kata tiru mcm wr. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Republic Aku
rock slumber la bro ni. gud2.. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@syafiQakarim
good idea. haha..

tak mau la. aku kan blogger yg indie. kalau tunjuk muka terang2 kat atas tu rasa tak underground dah. haha

kata kila berkata... [Layan!]

yang ni agak cool jugaklah.tak serabut.best best

ciskek berkata... [Layan!]

cantik. tapi aku lagi suka template dulu. ntah lah kenapa suka. hahaha..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@kata kila
sah blog aku dulu serabut. orang dtg sambil kata nice blog & follow back. betul aku tak tertipu. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ciskek
part mana yg ko suka tu?

afzan berkata... [Layan!]

aku tak tau bila nak ubah. mungkin bila blog dah obselete kot. haha

nora berkata... [Layan!]

aku nak ngadu ni
tgh asyik aku baca entry ko
tetiba aku tekejut
ada hantu ikut aku
burung hantu tu penjaga blog ko ke pe ni (dia burung hantu kan??)


ENTRY HOT : Betul ke Tak Betul??

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@afzan
blog ko dah ok bro, kemas

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nora
burung tu penunggu blog ni. jgn risau dia tak suka pindah ke blog noa. haha

kay_are berkata... [Layan!]

smart giler template baru ni bro.. still nampak misteri lagi kat sini.. nice!

putERi-kAtEk berkata... [Layan!]

mcm berpindah ke rumah baru..... err...toilet kat mana eh?

Faaein Himura berkata... [Layan!]

smart lah ni.. tak pe.. aku suka je.. hahahaha...