online counter

17 April 2011

23 Header Ringkas Afida

Aku terima gambar low pixel dari Afida untuk dibuat header. Gambar kali kedua dan ketiga pun sama jugak  la Afida. Ekceli aku dah ragu sikit nak buat atau tak. Tapi tak sanggup nak hampakan orang kan. Bukan setakat tu, ada beberapa yang lain dah PM aku tengah tunggu. Lambat sikit boleh kan kan.

Transparent header: Hala cursor ke arah header
Cuba perbaiki gambar semampu boleh. Kemudian reka bentuk ringkas sebab tak nak watak utama dalam header tenggelam.

Suka atau tidak, atau dah tak sudi, atau nak perbaiki. Afida sila komen. 

08 April 2011

23 Header Amirah's Territorry

Jangan kata aku asyik buatkan header awek saja. Aku terima tempahan ok. Ramai yang jerit dekat mesej fesbuk dan semuanya awek.  Dekat shoutbox pun ada. Tapi aku anggap itu tidak serius sebab dah pesan mesej dekat fesbuk.

Aku tak dapat nak layan semua. Aku bukan bisnesmen, aku layan hobi  sambil bantu saja. Tapi dalam aku korban masa perlulah berbaloi kan. Aku kena agih masa untuk tugas. Harap fahami aku.
Aku setelkan header Amirah sebab tertarik dengan background dia yang berbentuk blok. Mendengarkan muzik indie yang terpasang di blog Amirah memberi tanggapan bahawa aku sejiwa dengan Amirah. Maksud aku dari segi rekabentuk grafik yang akan aku hasilkan.   

Aku tak terima tempahan untuk reka template, tapi aku akan bantu Amirah perkemaskan rekabentuk blog.  Nak rekabentuk yang lagi best boleh berurusan dengan Cik Liz. Sila komen dan harap awak suka. Sekian.

30 Mac 2011

33 Header Blog Biskut Cipmo

Header untuk blog Biskut Cipmo. Aku tak tau blog yang mana sebab dia tak bagitau. Dia tak nak kongsikan link blog. Malu katanya.
border adalah dari template AKU is AKU: halakan mouse pada header.
Aku asyik buat kaler pink. Ekceli diorang yang nak. Dia nak rupa macam header  blog seseorang yang aku pernah buat sebelum ni. Rasanya tak adil macam tu. Aku kena jugak buat kelainan sedikit.

Aku bingung sikit nak susun aturkan benda-benda yang dia sebut seperti laptop, iphone, heels, kereta dan dslr tu. Bila banyak sangat, takut jadi banner iklan jual barang pulak. Nak mengelak benda ni jadik, aku letak wording di setiap benda tu. 

Harap Cik Biskut Cipmo Suka. Sila komen. Sekian.

22 Mac 2011

48 Template Baru AKU is AKU

Blog ini sedang bercelaru kerana baru sahaja bertukar rupa. Terus terang aku tak sampai hati nak ubah sebab dah lama aku mengadap template lama tu. Ekceli nak ubah warna jugak. Warna putih meningkatkan prestasi kelajuan dan umumnya mata manusia sudah biasa membaca teks hitam di atas latar putih. Harap maklum (Hentam ja).

Namun memandangkan banyak entri lama yang aku warnakan teks putih secara manual, automatik blog aku akan jadi blog kosong latar putih + teks putih. Terpaksa kekalkan warna asal.
Gambar Eksyen: Ini template kedua sejak awal tahun 2010 hingga sekarang. Sedih pulak. Aku jenis setia tahu.
Template yang aku dengan perasan merasa ia agak strategik namun celaru sangat. Sekian.