online counter

20 November 2012

35 Fotografi Alam Berani Mati

Berhadapan dengan alam dan merakamkan gambar seindah mata memandang tidak semudah yang anda bayangkan. Keindahan alam tidak ditonjolkan secara manipulasi digital atau teknik fotografik.
Pulau Bohey Dulang, Semporna, Sabah.
Banyak khabar yang disampaikan terutamanya berkenaan pelawat yang hilang secara misteri di puncak ini. Namun saya percaya ianya humor sahaja, dan ini sekiranya kita berhati-hati. Hasilnya saya dapat merakamkan keindahan ini untuk dipaparkan kepada anda. 

Walau bagaimana pun, ingin juga saya kongsikan bahawa ianya tidak semudah seperti yang anda bayangkan.Beginilah caranya.

Untuk berada di pulau ini anda perlu memohon permit kebenaran daripada pihak Taman-taman Sabah. Mendaki sekurang-kurangnya selama 50 minit, bergantung kepada stamina individu. Info seterusnya diserahkan kepada Encik Google. Assalam.

35 Komen:

chefgunawanmalaysia berkata... [Layan!]

sejuk mata memandang.... cam bhess...

adrenalina berkata... [Layan!]

wow...patotlah susah nak masuk sini kan... mmg kena jaga khazanah alam ni supaya tidak dicemari... aper pun ... bila dah susah payah mcm tu...mmg hasilnya sgt bermakna!!! tahniah!!!

catherine- berkata... [Layan!]

pulau apa tu sasa?

serius, aku ada plan mahu msk ke "sabah lost world"

berminat x nk pegi sama? ;)
byk preparation kena buat nk pegi sana,aku dh google.

email aku: rincatherine@gmail.com

we can disscuss more.

catherine- berkata... [Layan!]

okk, aku missed picture caption tu..

pulau bohey, semporna :)

nice! aku pun x smpai lg tahu!!

sha berkata... [Layan!]

sangat cantik kan... SUBHANALLAH..

meykkesantoso berkata... [Layan!]

buagus bangeeeeeeeeeeeeeeeeet:D

powluck berkata... [Layan!]

cantik gmbr ni...
plz follow my blog.. tqvm

Fatihah berkata... [Layan!]

Cantiknyaaa !

Bui Junaidi berkata... [Layan!]

WOW..CANTIKNYA..SUBHANALLAH

ctpayong berkata... [Layan!]

assalamualaikum wbt.

asal saja mesajnya sampai...diciptakannya untuk kita tunduk dan sujud tanda akan kasih & sayangnya melainkan semata-mata untuk hambanya yang tidak buta 'mata'

terima kasih sasa.

Nurina Izzati berkata... [Layan!]

awesome view :D

Macy Humaira berkata... [Layan!]

itu passion kamu. kan :)

❤Kamsiah❤ berkata... [Layan!]

ziarah & follow sini...nice pic..

❤Kamsiah❤ berkata... [Layan!]

ziarah & follow sini...nice pic..

ibuintan berkata... [Layan!]

cantiknya pic tu Sasa... sungguh jernih airnya

Yusra Yunus berkata... [Layan!]

cantik...

outbound malang berkata... [Layan!]

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

aini shahroni berkata... [Layan!]

owww..mcm tue skali..
^___^
terrbaaiikk *thumb up*

from ::Arkitek Hati::

Blog 3 Dalam 1 berkata... [Layan!]

Tak sabarlah nak baca artikel awak yang seterusnya !!!! Cepat2 update kays ?? Best sangat blog ni hehe!! Blog 3 Dalam 1 Follow Sini Ye, Jangan lupa follow kami balik thanks ^^ Click sini

norain jem berkata... [Layan!]

NAK DUIT SEGERA??
NAK DUIT LEBIH??

KUNJUNGI LAMAN WEB KAMI!

http://www.rm20segera.com/?r=rain90

PASTI TAK MENYESAL!!

Ha Kuadrat berkata... [Layan!]

nice blog :)

saifudin abu izzudin berkata... [Layan!]

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

JaNnaH berkata... [Layan!]

Wow bestnyerr.. Teruja wlau ngok pic tu je

Rempeyek Bahulu berkata... [Layan!]

ku tertarik akan kecantikan kmu mengambil gambar.sumpah cantik

Cik Tomorrow says... berkata... [Layan!]

serius cantik kut .....

waaahhh..bilalah dapat pergi and tangkap gmbar centu ...waaahhhh

Yusra Yunus berkata... [Layan!]

cool photography
http://yusrasuperstar.blogspot.com visit and follow me back friends

Maria Luisa Adães berkata... [Layan!]

I am portuguese! And I loved yor work. Lovely

Maria Luísa

http://os7degraus.blogspot.com

saifudin abu izzudin berkata... [Layan!]

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/

amer akat berkata... [Layan!]

Hi.. aslkum.. so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

saifudin abu izzudin berkata... [Layan!]

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/

Ain Dzaya berkata... [Layan!]

hey..amek sendiri ke gambar ni? serius cantek!

cik kaki ketawe berkata... [Layan!]

erkk...seriusly...aku tak sanggup nak ambil gambar sampai begitu sekali...
aku gayat tempat tinggi...hehe...
tp gambar ni nampak cantik sangat...

waheed rauf berkata... [Layan!]

http://gamesyork.blogspot.com/

Norcahaya Ali berkata... [Layan!]

cantik gila :) suka tengok laut tu

Umofxindo.com berkata... [Layan!]

Kalo Mau Tau Bisnis yang lagi Booming saat ini adalah Trading Forex Di UMOFX IB UMOFX UMOFXINDO UMOFX INDO UMOFX INDONESIA UMOFX BONUS DEPOSIT BROKER FOREX UMOFX BEST BROKER FOREX