online counter

21 Julai 2012

17 Pasal Politik Semua Orang Gaduh

Aku benci dah debat politik dekat blog ni. Jangan datang dan syer link mengarut dekat blog aku. Dah tu sibuk cakap pasal hapuskan Ketuanan Melayu. Kata orang Melayu asyik kena hulur bagi makan tak mampu berdikari. bla bla bla.. Yang Melayu ni pun sibuk menyokong. Nak hapus sangat, hapuslah. Korang Melayu semua sokong. Dah tu korang jaminlah nanti kalau bangsa Melayu semakin mundur tanpa belaan.


Korang tak ingatkah siapa yang buka  KL tu? Bukan Melayu ok. Nak fikir betul-betul kaum kita ni dah jauh ketinggalan sejak pemerintahan British lagi. Bukan salah kita. Baca sejarah status quo. Aku nak berniaga pun tak mampu nak bersaing dengan rangkaian niaga orang Cina. Nak cakap pasal politik sangat korang kena jadi orang miskin dulu baru faham. Aku malas nak cakap hal politik. Yang aku tau bangsaku masih perlu dibela. Jadi korang nak hapus Ketuanan Melayu?

17 Komen:

Edy Fee berkata... [Layan!]

hehehehe susah ke senang ke..kalau bab duit..susah nak ckap.huu

Tracey berkata... [Layan!]

apabila manusia mengulas tentang siapa lebih hebat dalam bidang bidang lain khusus berkaitan duit selalunya akan timbul juga isu melayu, cina dan india. Tapi pada pendapat saya, ianya bergantung kepada pendedahan awal kepada seseorang itu...saya sendiri berbangsa cina, dan sejak kecil sudah didedahkan kepda perniagaan semua itu, kawan saya seorang melayu pun begitu juga. =)Rasanya melayu dan cina dan india perlu berinteraksi bersama sama tanpa perlu kira warna kulit dan bangsa untuk berjaya bersama-sama kot? Politik itu hanya medium untuk kita maju, dan saya rasa tidak perlu dibahagikan kepada melayu punya, cina punya atau india punya...huhuhu sorry panjang lebar. :P

Diary oF Mine berkata... [Layan!]

sbb tu x minat politik...huhu

syafiqakarim berkata... [Layan!]

haa.sebab tu malas nak amek port gini

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Edy Fee mmg susah pun..

@Tracey maaf klu buat cik tracey terasa. sy x bermaksud diskriminasi sbb sy sndiri ada ramai sahabat kaum cina dan india. cuma saya rasa kaum melayu bumiputera masih perlu dibela..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Diary oF Mine

@syafiqakarim

sy pun x minat sgt politik. tp sy masih nk ambik berat masa depan generasi sy yg seterusnya nti. sy masih berharap ada org yg masih pertahankan apa yg diperjuangkn oleh nenek moyang dulu.

dulu pernah jugak berlaku rusuhan kaum sbb kaum lain nk hak yg sama dgn pduduk asal. akhirnya semua sepakat. jd skg x nk la benda ni diulangi, ditimbulkn semula

~najwa~ berkata... [Layan!]

sebelum ni, memang malas nak ambil port pasal politik.


tapi sekarang harus ambil tahu pasal politik.
;)

diana berkata... [Layan!]

akak dulu pun malas nak ambik tau..tapi sekarang ni baru rasa macam
perlu ambil tahu...
betul lata kamu tu..melayu perlu di bela..tapi bukan di "bela".

zulhilmi tempoyak berkata... [Layan!]

ad tumbuk2 x..?? hehehe

Faaein Talip Roy berkata... [Layan!]

Salam Ramadan weh.. =]

p/s: off topic.. citer politik. kadangkala menjengkelkan.. ==

kritik bangsa berkata... [Layan!]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mak Wardah berkata... [Layan!]

Salam kenal. Setuju 100%.

Mohd Lokman Bin Ramli berkata... [Layan!]

salam ziarah.. ^_^. anda boleh buat tempahan MyQalam Quran Read Pen berkualiti tinggi dan banyak lagi barangan muslim di Muslim Bazaar.

http://muslimbazaar.mnmall.me/
atau melalui
http://lokmanramli.blogspot.com/

BeritaKini berkata... [Layan!]

Melayu itu bangsa kebanggaan kita.

----------------------------------

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Memperkenalkan Laman Web Perniagaan

www.penjualgemilang.com

Menjual Kad Portal Score A untuk langganan pembelajaran internet yang paling berkualiti di Malaysia!

Keistimewaan Score A:

1) Alat bantu belajar terbaik selepas waktu sekolah
2) Memberi peluang kepada ibu bapa memantau pembelajaran para pelajar melalui SMS dan 'Online'
3) Pembelajaran interaktif menarik minat para pelajar.
4) Memenangi Anugerah LearnX Asia Pacific 2011 Awards E-Learning & Training
4) Terbukti berkesan

Score A untuk:
1) Semua pelajar sekolah rendah dan menengah
2) Pelajar yang menghadapi peperiksaan lagi 6 bulan dan juga peperiksaan UPSR, KSSR, PMR dan SPM
3) Memudahkan pemantauan dari ibu bapa yang sibuk
4) Mengurangkan perbelanjaan kos ke Tuisyen
5) Pelajar zaman ini yang penuh dengan cabaran teknologi.

Mari langgani Portal Score A!
Terbukti berkesan melalui testimoni kami

BELUM CUBA BELUM TAHU

Layari
www.penjualgemilang.com

trica putri berkata... [Layan!]

kunjungan pertama nih,,,, salam kenal

TiranaAduka berkata... [Layan!]

tak suka gaduh-gaduh
Salam kenal dari tirana aduka

weschairs berkata... [Layan!]

hujah menarik he he