online counter

02 Februari 2012

53 Cinta Tak Semestinya Bersatu

Dem jiwang! Telah lama aku tak blogging. Ini semua berpunca daripada jiwa kacau yang meracau-racau. Blog aku pun makin sepi, prestasi memang jatuh menjunam. Aku nekad nak blogging semula, seaktif-aktifnya hingga lupa masalah dunia. Haha.. 

Aku mahu berkongsi sedikit tentang masalah jiwa aku. Memanglah sekarang aku asyik merindu dengan ex-kekasihku yang tak patut dikasih. Namun aku cuba abaikan perasaan itu dengan kesibukan. Bagi manusia seperti kita, 
perpisahan itu adalah pasti 
cuma   cepat   atau   lambat 
itu  adalah ketentuan Ilahi

Aku dah boleh menerima kenyataan yang kami telah berpisah. Namun seperkara yang sukar untuk dilupakan adalah rasa perit kerana dikhianati. Mungkin untuk melupakan itu hanyalah redha dan kemaafan. Aku masih tak mampu. Tapi aku pasti akan dapat melupakan, mungkin apabila aku telah tua nyanyuk. Maka plan B aku adalah berubah menjadi buaya darat yang berjaya di alaf baru ini.  Oke! Ayat akhir tu tipu.

Next time aku mula update photography lagi.. Sekian.

53 Komen:

KaK LimAh Si SupiR berkata... [Layan!]

hihihi..moh same2 jd buaya darat..ahaha :P

adrenalina berkata... [Layan!]

pertemuan itu juga pasti
cuma kekal atau berpisah
itu juga ketentuan Ilahi
mungkin pengalaman pertemuan itu dpt mengajar kita erti TABAH

♦♦orked♦♦ berkata... [Layan!]

Hahaha.... Already did, tp last2 makan diri..
I wasn't born to be 'buaya darat'..

I wont forgive him, but i try to stop thinking about the hate..
It works for me, for the time being... =)

Anne Nurain berkata... [Layan!]

xpa lau jiwang skali skala.. hehe..

sbar jak, bunga bkn sekuntum.. hihi..

diana berkata... [Layan!]

selamat kembali..dah lama kak tunggu ni..kotakan apa yang dikata..tau..
heheh

eiela berkata... [Layan!]

sabar je panjang lg hidup kita nih, insyaallah..

syafiqakarim berkata... [Layan!]

woi..SASA dah kembali doh.haha
betul weh :)
perpisahan itu adalah pasti
cuma cepat atau lambat
itu adalah ketentuan Ilahi

aku 5thn,br terjadi.dan kau kena ingat...

jodoh itu adalah pasti
cuma cepat atau lambat
itu adalah ketentuan Ilahi

tau tau tau.kuat!

syafiqakarim berkata... [Layan!]

woi..SASA dah kembali doh.haha
betul weh :)
perpisahan itu adalah pasti
cuma cepat atau lambat
itu adalah ketentuan Ilahi

aku 5thn,br terjadi.dan kau kena ingat...

jodoh itu adalah pasti
cuma cepat atau lambat
itu adalah ketentuan Ilahi

tau tau tau.kuat!

chunna berkata... [Layan!]

=)

Arry Rennwood Boniface Buyong berkata... [Layan!]

hurm..xpe..jdikn pnglaman tu sbg pngjran huhu..smoga jumpa yg lbih baik huhu

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@KaK LimAh Si SupiR
tak bleh la.. haha..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@adrenalina
tak akan kekal sbb akan mati jgk kan. tu la maksudnya perpisahan cepat atau lambat. klu aku bersama dia pn nti akan mati jgk. cuma rasa dikhianat tu x penah mampu dilupakan

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@♦♦orked♦♦
eh wani jd buaya darat? perempuan x sesuai la jd buaya darat.. tq for sharing.. then i'll try to stop thinking about the hate

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Anne Nurain
tq.. byk dah org ckp pasal bunga bukan sekuntum. tp soal hati mmg susah mau didefinisikan

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
sy cuba kak, sambil menstabilkan perasaan

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@eiela
sabar itu pasti. klu x sabar mmg dah ikutkan hati gila

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@syafiqakarim
jodoh belum pasti beb.. pokcik aku tk kawin sampai ke tua. pglmn buat dia benci berpasangan. tp aku tak nak jd mcm tu. sorang diri

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@chunna
tq :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Arry Rennwood Boniface Buyong
harap la

syafiqakarim berkata... [Layan!]

mungkin belum masa nya.ada org umur 60 br ketemu jodohnya.
kita,kena juga berusaha sambil berdoa.pastikan dpt yg lebih baik kali ni :)
jgn putus asa beb.kau baru 18.muda lagi.HAHAH

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@syafiqakarim
ko sanggup kawin masa umur 60thn? aku x sanggup.. aku akan terima siapa ja, suka atau x. janji ada zuriat

ghost writer berkata... [Layan!]

lama giler gak kau amik masa untuk lupakan dia ek..

LadyBird berkata... [Layan!]

teruskan bersemnagat yer :)..
teruskan mengambil gambar..
jgn jual dh kamera tu.. :)..

ade kwn lady tu sanggup jual kamera sebab give up ngn hdp gara2 putus cinta.. huhuhu..

Liz berkata... [Layan!]

rilek la kawan,,semua tu takdir..Allah nak bg yg lebih baik tu...sabar yer hehehe..nnti sampai la jodoh tu..banyak2 doa

Alex Irfani berkata... [Layan!]

kunjungan hangat.. kunjung balik ya. jangan lupa follow nya.. :D

iyka syafika berkata... [Layan!]

im bw...lorh..ptut la da lme xnmpk ..hurmm..xpe la..mungkin tiada jdoh utk kamu. dan make sure nnti cri yang terbaik.xyah bersedih lagi.i pun pnh kne.=)

Nurul Shaheedah berkata... [Layan!]

for every girl with a broken heart, there's a guy with a glue gun. for every boy whom a player, there is a girl he will in love with.

*taktau ada kena mengena ke tak. kehkeh

Joejitakash The Cartoon Geek berkata... [Layan!]

http://joejitakash.blogspot.com/

jemput jalan2 kat blog saya. tq!

pelangi sepi berkata... [Layan!]

yang patah pastikan tumbuh yang ilang akan berganti..tabahkan hati..ada hikmah disebalik kejadian..

Firdaus Khir berkata... [Layan!]

Patah tumbuh cinta berganti..haha~

Cik Gee berkata... [Layan!]

memang sakit bile dikhianati kan? even org sekeliling bagi kata nasihat mcm mane sekali pon, ibarat cam masuk telinga kiri kuar telinga kanan je..

~AyuyuE~ berkata... [Layan!]

nice blog!!follow me back;)

lisa berkata... [Layan!]

baru je singgah sini :) cinta yang pergi tu pasti diganti. PASTI ;)

gummybear berkata... [Layan!]

mgkin dia bukn yg terbaik untuk awk..smile always :)

Rizq Herinza Syadza berkata... [Layan!]

banyakkan bersabar :)

Awie Omar berkata... [Layan!]

Baru Folo sini. Menarik jugak blog ni. Keep blogging!
Jemput la singgah ke blog aku ni
http://awieomar.blogspot.com/2012/02/10-karekter-kucing-peliharaan-bapak-aku.html

kay_are berkata... [Layan!]

so dah berjaya jadi buaya darat ke tak ni bro?

Farah Macho berkata... [Layan!]

Jodoh itu rahsia Allah SASA :))

De Qaseh berkata... [Layan!]

sabar dan perbanyakkan mengingatiNYA.....berfikiran positif kerna masih ramai lagi yg sygkan anda..insyaallah.....jodoh anda pasti akan tiba cume cepat atau lambat itu atas kehendakNYA.....tk berbalOi mengingati org yg tk pandai menghargai cinta yg suci......

fndrocka berkata... [Layan!]

tak lama lagi mungkin kau akan gembira sebab dah berpisah,worth it

Firdaus® berkata... [Layan!]

setuju..stiap yg bertemu akan berpisah..hurmm...sedih juga terkenangkan orang yang dah pergi meninggalkan saya..

apa2 pun salam perkenalan..

do follow my blog ye~

atiqa aris berkata... [Layan!]

betol la.kene tepat kat idong sy sekarang ni..:)

chocolate.aholic berkata... [Layan!]

opps~ara br jnjalan cni..tjumpa page ni...la putus cinta ke...xpla,pglaman...akan dtg wat y terbaik...caiyok..done follow u...follow ara balik eh~

I am Niesa/Mijie/Sakura berkata... [Layan!]

mati itu pasti,
hidup insyaallah..
(ayat dlm novel bgai puteri)

sy phm mcm mne prasaan x tntu arah tu..
sbr je la..:)
insyallh akn d gntikn dgn prkara y lbey baik..:)

AfiZaOthMan berkata... [Layan!]

tabah & jalani hidup baru pasti ada sesuatu yg terbaik utk kmu 1 ari ntkn..
sudi2la join blog sy ni TQ.
http://chericeritakhu.blogspot.com

PUTERI AISYAH berkata... [Layan!]

erm putus cinta ka

epalejau berkata... [Layan!]

emm..being single more than 2 years, ramai yang cakap epal ni memilih. actually, why shouldn't i?? i was in wrong relationshipsssss before, and i don't want banana fruits two times. hahahaha..

CiK FizA berkata... [Layan!]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
CiK FizA berkata... [Layan!]

n3 lama kan? tapi nak jugak cakap. moga awak tabah ya ! ^^

Mungkin ada hikmah d sebalik apa yang terjadi. Jgn risau. Allah dah letak jdoh masing2. Mungkin dye bukan utk awk. ada lagi pmpuan yg lbh layak d luar sana. sayang x semestinya memiliki :)

**haip haip ! jgn jd buaya darat ! x baek ! Allah bayar cash tau skrg nie? =,="

Miss N @ Nadia berkata... [Layan!]

cinta tak semestinya bersatu.. setuju sangat :D. ianya menyakitkan tapi mungkin ada hikmah di sebaliknya..

Harun Ar berkata... [Layan!]

perpisah..., putus cinta...(???)...
Sabbaaaarrrr

::BudakaCamaTa:: berkata... [Layan!]

dikhianati mmg sakit. Sabar dan sentiasa berdoa adalah kunci kekuatan. Gud luck...:)

aziey nasrudin berkata... [Layan!]

hehe be cool... takperlu jd buaya darat :)