online counter

22 Oktober 2011

17 Suatu Fakta Yang Perlu Dijadikan Iktibar


Ada juga pembaca yang tak berpuas hati dengan entri aku sebelum ini. Maaflah, aku tak berniat nak mengusik perasaan korang. Tujuan utama aku hanyalah untuk memberi kesedaran kepada kita semua betapa pentingnya pernilaian secara relevan. Ada jugak yang kata dengan membayar cukai adalah sumbangan kepada negara. Aku bayar cukai jugak der. Adakah itu sumbangan kita? Aku cuba terapkan jiwa patriotik dalam diri dan berharap kita semua sama.  

Negara kita kini boleh dikatakan hampir terbahagi kepada 50/50 kuasa memerintah. Mungkin juga boleh dikatakan dalam keadaan berkonflik secara dingin. Dilihat pada pelbagai perhimpunan dan demo yang riuh kebelakangan ini. Lihat pula kepada negara-negara Arab masa kini. Semua berturut-turut mengalami krisis pemerintahan. Aku tak ingin mengulas lebih banyak. Cuma nak kongsi mengenai sebuah nota yang mungkin boleh menyedarkan kita semua, Rahsia Pergolakan Pemerintahan Negara-negara Islam Arab.

Kita tak mahu menjadi seperti mereka. Telah kucar-kacir dan agaknya bilakah akan pulih semula? Siapa yang layak, siapa yang mampu memulihkan keadaan? Wallahualam

17 Komen:

Eyka berkata... [Layan!]

omeyynyerr tugu negara teww! wewitt! hehe:P

Nyssa Nuar berkata... [Layan!]

hey geng... lame x nmpk kamu.. ;)

katils berkata... [Layan!]

rada bingung bahasa melayu

syafiqakarim berkata... [Layan!]

negara kite kan demokratik.kdg,
cara kite tak sependapat dgn semua.

entah.haha
lama tak nampak

diana berkata... [Layan!]

sebab tu akak tak komen entry lepas...
hehehehe

ibuintan berkata... [Layan!]

lama senyap tu...

ghost writer berkata... [Layan!]

jangan risau,kalau huru hara pun takkan sampai mana.sebab orang kita lebih banyak bercakap dari bertindak.lebih banyak takut dari berani.

KaK LimAh Si SupiR berkata... [Layan!]

kesian kt depa yg negara huru hara tuuuu :(

LeeAneem berkata... [Layan!]

huru-hara tu angkara kita sendiri....ikutlah al quran dan hadis insyaallah aman semuanye

Edy Fee berkata... [Layan!]

gogogo bangkitkan semngat partiotik

Faris berkata... [Layan!]

Tumpang lalu...
Minat cerita korea ?

Download jer kat sini

malaysianck.blogspot.com

Follow jangan x follow

Faaein Talip Roy berkata... [Layan!]

tak tahu kisah lepas.. so tak tau nak komen apa.. tapi tetap nak tinggal sepatah dua kata.. hahaha.. ;p .. incek sasa oit.. upload lah pic lagi..

ctpayong berkata... [Layan!]

Bismillahirrahmanirrahim.

Bila segalanya telah mudah...

YZ berkata... [Layan!]

Menari penulisan

Titik tolak diri kita anak Malaysia sendiri. Kalau tak ada yang pertama manakan ada yang kedua. Kan.

by Zent berkata... [Layan!]

Salam dari shah. Tujuan shah singgah sini sebab nak ajak korang semua join FOLLOWER GIVEAWAY shah yang baru sahaja dilancarkan :)

kalau berminat boleh join di sini ye: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html



Entri Terbaru: Google Translate Menghina Al-Quran!



Giveaway SC: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata... [Layan!]

spekulasi entry lepas. tak apalah, kadangkala terlajak fikir pun jd suatu kesalahan, tapi klu rakyat tak fikir, siapa lagi nak pikir kerna kita yang menghuni negara!

chills dan berbaktilah seadanya!

Sultan Kata Isnainsyah berkata... [Layan!]

mantap! salam kenal ya ^^ mampir dan berkomenlah di blog ku http://sultankata.com agar saling lebih mengenal terimakasih ^^