online counter

11 Oktober 2011

21 Menilai Secara Relevan


Apa yang tersirat itu Wallahualam. Aku bukan berdebat untuk mana-mana pihak. Cuma kali ini ingin menulis kerana terbaca sesuatu tadi. Ringkas saja, telah banyak sumbangan dan usaha para pemimpin, membela dan memajukan masyarakat, bangsa, agama dan negara. Namun kini masyarakat berpecah-belah dan hanya tahu merungut. Namun lupa bertanya pada diri, apakah sumbangan diri kepada negara. 

Kawan, telah lama kita berbahas mengenai sebutir titik pena di tengah kertas putih itu tanpa mengambil kira betapa luasnya putih kertas berbanding sebutir titik di atasnya. Renungkan.

21 Komen:

ghost writer berkata... [Layan!]

seperti kata-kata hebat ini;

jangan ditanya apa sumbangan negara pada kita,tapi tanya apa sumbangan kita pada negara.

ctpayong berkata... [Layan!]

Bismillahirrahmanirrahim.

dan kerana itulah Allah mewajibkan kita melaksanakan tanggungjawab dengan penuh amanah dan hak itu akan Allah tentukan.

bukankah Allah itu sebaik-baik penjaga hak.

chunna berkata... [Layan!]

pergh!! dalam ke dasar lautan!!

catherine- berkata... [Layan!]

patriotik?

Zurina J. berkata... [Layan!]

sukakan lelaki yang ada rasa tanggungjawab pada negara.

nick dot anis berkata... [Layan!]

1 malaysia??

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ghost writer
Nice bro. Lengkap la suda entri aku dgn adanya komen ko

gilaweb berkata... [Layan!]

bakti pada negara setiap masa

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ctpayong
Insyaallah, bertugas dgn niat bkn skadar menerima gaji malah memperoleh pahala

Hanis Azla berkata... [Layan!]

menyumbang pastinya lebih baik daripada mempersoalkan sumbangan negara kpd kita.. salam 1 malaysia..

KaK LimAh Si SupiR berkata... [Layan!]

jgn sedap mengutuk j eh? :)

luahan hati berkata... [Layan!]

HURM yke ?

papew pun , follow my blog guyz .. :)
thanks .

Polis Karma berkata... [Layan!]

Sumbangan aku pd negara?

Cukai:

Income Tax, Service Tax, Gomen Tax... (sila smbg sendri)...

So bg aku x slh kalu nk merungut. Semua org ade hak utk merungut.

Penah tgk cite Anger Management?

♥ p a a n i ♥ berkata... [Layan!]

:) taktau nak komen apa.

teratai berkata... [Layan!]

itu tanggungjawab kerajaan utk kesejahteraan rakyatnya.

Sbagai rakyat ~ memang kena merungut supaya kerajaan tahu apa kelemahan yg ada n boleh perbaikinya:)Must think positive:)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Polis Karma
good opinion. orang naik bas bayar tambang der.. memang perlu merungut tp harap tak sehingga berpecah belah, bermusuh-musuh

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@teratai
aku setuju dgn pendapat tu. at least jgn jadi seperti kacang lupakan kulit. itu saja

Rtp Farra Arisha berkata... [Layan!]

pabila kondisi dan situasi tidak sangat menyenangkan, maka mulalah rakyat memberontak akan kesejahteraan mereka sedangkan semuanya dipenuhi oleh kerajaan..emm. apa yg kita bimbangkan sekarang adalah perpecahan dan perbalahan sesama kaum..that isn't too good and automatically, tidak wujudlah kesejahteraan dunia pada tika itu :'(

LadyBird berkata... [Layan!]

smg kite semua bersatu.. bersatu teguh, bercerai roboh..

admin berkata... [Layan!]

follow blog saya ni jugak jomwayangku.blogspot.com

Nur Athirah.. :) berkata... [Layan!]

nice words.. :) secretabc93.blogspot.com