online counter

25 Julai 2011

18 Kisah Yang Amat Bosan

Petang yang sepi bagi Ahmad (bukan nama sebenar) di kala hari Ahad. Setelah bosan menonton, beliau menutup tv sempena kempen jimat elektrik. 

Sambil duduk lepak atas kusyen panjang, tiba-tiba Ahmad teringatkan cik awek yang sejak semalam tidak menjawab sms. Perlahan-lahan henpon yang berada di atas meja dicapai menggunakan ibu jari kaki. Malas gila angkat punggung.

"Dem! Cik Awek dah jemu dengan aku". Ahmad merungut sambil mengandaikan sesuatu. Entah betul entah tidak. Aku sebagai penulis pun tak pasti. Dem.

Tadinya niat nak kol Cik Awek. Namun Ahmad agak keraguan sedikit kerana tak ingin meningkatkan kebosanan Cik Awek terhadapnya.

Ahmad meneruskan aktiviti blogging sempena menghilangkan kesepiannya. Follower dah beribu, ramai gadis pulak tu. Dekat fesbuk geng ramai, tapi asyik gadis saja yang komen wall. Cun gila pun ada. Sungguh pun begitu Ahmad tidak tergugat, hatinya kekal milik Cik Awek.

****
Petang Ahad, Ahmad pergi berdating dengan Encik Kamera yang sentiasa setia menemani. Sekian kisah yang amat bosan.



18 Komen:

ghost writer berkata... [Layan!]

ahmad is sasa...

hello..aku lelaki,tapi aku cuma komen kat sini.

wonderful!

diana berkata... [Layan!]

sasa..
awat lama sangt tak nampak ni??
aih!!senyap 2 ja..
timbul2 terus cerita cik awek ni..
tak kan la cik awek tu nak jemu kat kamu yang kacak ni..
tak baik berprasangka buruk

Sharif Putra berkata... [Layan!]

Ha2 bbgs jg cerita ko ni bosku

cik sue ;) berkata... [Layan!]

ah ah ahmad.
aku awek. xtergugat. seyes? deyymm~

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ghost writer
haha.. ini kisah hidup seorang blogger & pemain kamera yg agak membosankan dgn rutin2 yg biasa

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
aku pergi bertapa sambil memulas otak utk sesuatu yg semua org tak akan setuju.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Sharif Putra
karangan main tembak ja bos

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@cik sue ;)
long time no see. haha.. tergugat la jgk. tp teguhkan iman. hehe

Hanis Azla berkata... [Layan!]

lama membisu.. tetiba kuar entry soal hati yer.. semoga cik awek cepat2 sejuk hati nak reply msg & call awak semula..

~najwa~ berkata... [Layan!]

dan bila bosan bertandang.....

mungkin kena mencari "sesuatu" yang baru...



**lama sepi, huhu

Nyssa Nuar berkata... [Layan!]

sasa!!!!! long tyme no type entry...hehehehehehe..:P

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Hanis Azla
tq kak. update blog untuk mengisi kesunyian :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@~najwa~
entah sanggupkah mencari sesuatu yg baru. selama ni aku berusaha menjadi yg setaraf kerana seseorang ja. x sanggup rasanya mengubah misi

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nyssa Nuar
do u miss me? :)

shishi.. berkata... [Layan!]

heheee,,,klakar la...gne ayat pun cam comel...tp kmu comel ke?...heeeeee

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@shishi..
sy tk comel tp hensem. haha.. tk lah. gurau ja

d_LA berkata... [Layan!]

encik ahmad dah cik awek rupanya patutla makin menyepi..hehe..

shishi.. berkata... [Layan!]

=p