online counter

25 Julai 2011

42 Adik-beradik Fotografer Yang Amat Hebat

Pergerakan di waktu petang yang hening itu sangat tidak menyeronokkan bagi Azhar bersama dua beradik yang lain.

Azhar yang tadinya merancang untuk menggambar gadis bikini di pantai telah ditegah oleh Joyah dan Minah (bukan nama sebenar). Dia agak menyesal mengajak budak berdua bersamanya yang hanya ingin merakamkan gelagat manusia di jalanan.
Sekadar gambar eksyen
Tidak pernah serik, Azhar pernah ditumbuhi ketumbit pada matanya gara-gara aktivitinya menskodeng pasangan kekasih yang berlaku romantik di hujung pantai tahun lepas. Sengaja bersikap nakal bersama rakan-rakan, mereka bersama memasang teropong pada muncung kamera mereka.

Berbeza dengan dua beradik yang lain, Joyah dan Minah memohon teropong panjang hanya khas untuk memerhatikan alam. 

Walhal abang mereka Azhar sudah mula jemu merakamkan alam, menunggu suatu suasana yang unik itu mulai membosankan. Setiap gambar yang diambilnya tampak normal tanpa menghasilkan nada wow padanya, malah pada pemerhati.

"Jom amik gambar pakcik tu". Terdengar Minah kecoh sambil menunjuk lelaki tua yang berkerut dahinya.  Memetik gabus meraih para dermawan.

"Pemerhati dapat merenungkan sesuatu tentang erti hidup". Tambah Joyah dengan nada matang.

Minah hanya tersenyum memandang Azhar dengan sindiran. Puas mereka menyindir Azhar.

Suasana ketika itu tidaklah begitu serius seumpama mendengar ceramah di dewan kuliah. Seperti kebiasaannya, Azhar sempat mencekik tengkuk Minah sebelum mengenakan karate lembut pada bahu Joyah. 

Mereka berjaya merakamkan suatu kisah kehidupan yang agak berbeza berbanding kisah gambar gadis bikini yang ingin dirakamkan Azhar.
****

42 Komen:

AdroidEnteng berkata... [Layan!]

nice camera

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@AdroidEnteng
it's just a small camera but the big story in it

ibuintan berkata... [Layan!]

lamanya hilang


wah.. teropong itu!

ghost writer berkata... [Layan!]

langsung diperkenalkan yuk!

hahaha!

diana berkata... [Layan!]

yang pakai tudung putih tu macm fida muka dia sikit2 kan>??

Faaein Talip Roy berkata... [Layan!]

perghh... lens power tu.. jeles betul... lama menghilang.. apa habaq tuan umah? hahaha.. baguslah ada adik2 camtu..

syafiqakarim berkata... [Layan!]

lama gila kau hilang beb,
kawen tak ajak?haha

ah.tak habis2 gambar porno je
dia nak tangkap.haha

niceee

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ibuintan
sibuk sikit. hehe..

budak2 main teropong

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ghost writer
langsung saja. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
fida? haha.. jauh sgt kak

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Faaein Talip Roy
tak power mana pun.. aku pi bertapa.. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@syafiqakarim
belum kawen la. bakal bini nak lari mcm mana nak kawen

hobi beb, hobi

shishi.. berkata... [Layan!]

like canon...tp wet xcukup lg nk buy tht kind of lens..adoiiihaaiii...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@shishi..
hope you have it soon :)

Hans berkata... [Layan!]

wah
dua2 hobi sama
bagus2

syafiqakarim berkata... [Layan!]

sasa :
choii.masin mulut kang.baru kau
tahu. haha

peh,hobi?nak puasa ni beb.insaflah.
hahah -.-

hadi berkata... [Layan!]

bestnya kalau aku ada camera macam tu..(",)

Alin Marlini berkata... [Layan!]

salah satu wishlist yg masih blm tertunai

d_LA berkata... [Layan!]

sape yer azhar tu??nakal betul..hehe..walaupun aku x bape paham cite ni sbnrnya..haha..

ctpayong berkata... [Layan!]

itulah fitrah! lelaki tetap lelaki dan wanita penuh emosi.

undangan : sasa, jom makan durian kat kebun kakCT

Zurina J. berkata... [Layan!]

Astaghfirullohal'azim... Istighfar kau kawan...

AMMAR YASIR berkata... [Layan!]

Pinjam kamera jap

Mamachia berkata... [Layan!]

hehee adik dan abang minat sama cara berbeza..

Panglima Muda berkata... [Layan!]

cantik gambar

[[nuraficha]] berkata... [Layan!]

hye cik aku is aku ^.^. suka tgk gmb gmb kat belog awk. nice!

a t i e n :) berkata... [Layan!]

lame nye tak dtg sinih :)

alepridz berkata... [Layan!]

huhu... panjangnyer lens dier...

JANGAN KLIK JIKA ANDA TIDAK PUASA

cik sue ;) berkata... [Layan!]

kini azhar bebas ketumbit. mekasih pad minah dan joyah.!

skandaLdariLangit berkata... [Layan!]

fotografi indah sememangnya.

izfanora berkata... [Layan!]

satu gambar mencerita beribu makna..

btw, nice camera..

khairul berkata... [Layan!]

aku nk pegang camera pon x reti

Izzah Haneefa berkata... [Layan!]

tak taulah nape..tapi saya nmpak org2 yg pegang kamera2 cam ni smart aje:)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@cik sue ;)
amboi nakal sungguh

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Izzah Haneefa
tp tak padan dgn joyah dan minah. haha

HUNNY RARA berkata... [Layan!]

hi awk...ske fotografi ke?nice camera..btw,follow u...:)

Mr. Identity berkata... [Layan!]

besar kamera dari tukang kamera yae.. kecik2 dah pandai main kamera.. bagus2!!

fahmie firas berkata... [Layan!]

ya Allah DSLR I dreamed most
Best Entry Ni
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.

http://fahmiefiras.blogspot.com/

Sakinah Lo berkata... [Layan!]

I just wonder who u r cuz yg pakai tudung hitam tu former classmate aq fom 4 n5 n tudung putih pla kaka dia... a.k.a senior aku la....n location gmbr ni kena ambl sebela kedai dua ringgit.... hmmm.... juz wonder.... klaw ko jmpa drg lgi... mention that aq kim salam.... :)

nursakinah berkata... [Layan!]

wah..suke bila tengok DSLR.huhu

Lifestyle on The Net berkata... [Layan!]

jempol neeee buat bedua...

LittleGurl berkata... [Layan!]

wuuu wuuu nk dslr jugak T_T

Rona Bali berkata... [Layan!]

small camera with big photographer .. (^.^)b