online counter

25 Mac 2011

30 Ya Allah, Haruskah Aku Memohon Dipermudahkan Jalan Hidupku?

"Tuhanku, aku tidak layak masuk syurgaMu, namun tak upaya menghadapi api nerakaMu. Terima taubatku dan ampunkan dosa-dosaku, sesungguhNya engkau mengampunkan dosa hambaMu". 

Selalu membaca ini dahulu. Maaf, aku agak emosi di Subuh hari ini. Terus terang, sesekali memikirkan tentang hala tuju hidup aku, membuat aku menangis. Sekian

30 Komen:

Catherine- berkata... [Layan!]

aku suka templete baru ko ni.

mmg perlu muhasabah diri. dan cepat2 la berubah.

gud luck kawan.

yaya berkata... [Layan!]

menangis lar andai itu dapat meredakan jiwe. Allah itu ade, i'allah sumenye akn berakhir dgn indah.

Hanis Azla berkata... [Layan!]

hanya kepadaNYA kita memohon.. semoga hari ini lbh baik dari semalam.. Take care yer..

Aiman Ariffin berkata... [Layan!]

sometimes, no matter how hard we bottle up our problems and man up to our issues, there will be at times when we will fall even for a moment. And that moment, is the best time for u to pray to HIM and seek for aid. Dont be sorry, its okay. Let it out :)

Nurr Kasih berkata... [Layan!]

Sebagai hamba jangan pernah malu utk meminta padaNya kerana itulah yg selayaknya kita sebagai hamba. Hanya padaNYA tmpt utk mengadu dan mengharap pertolongan.

semoga dipermudahkan segala urusanmu.

diana berkata... [Layan!]

pintu taubat sentiasa terbuka...
yang penting...
Segera meninggalkan dosa tersebut.
Menyesal dengan apa yang telah berlaku.
Bertekad tidak akan kembali kepada perbuatan tersebut lagi.

Apple berkata... [Layan!]

aku suka terjah blog ni.. nak wat shortcut kat hot library aku untuk menyenangkan aku terjah terus tapi aku tak tau url blog.. can u help me??

Zurina J. berkata... [Layan!]

:)

nora berkata... [Layan!]

i guessed u need to be alone
babai aku g dulu

ENTRY HOT : Beku

Mamachia berkata... [Layan!]

Sasa dalam emosi...jangan sampai bunuh diri cam video ni..

jom terjah video gadis bunuh diri kelmarin di KB Mall..nasib baik tak mati..

missmedicine berkata... [Layan!]

amiiin..i always pray for u dear

Lilyel berkata... [Layan!]

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily

Note: Sila abaikan jika anda bukan pelajar IPT. 

Faaein Himura berkata... [Layan!]

ari ni aku pun macam kau juga.. rasa macam useless aje.. Allah.. bantulah hamba-Mu ini.. =_=

Nasz berkata... [Layan!]

Jangan pernah meragui Tuhan. Walaupun kita seringkali terlupa padaNya, tapi Dia tetap ada untuk kita. Air mata memohon taubat itu akan nanti diambil kira di akhirat. InsyaAllah, Allah akan permudahkan hidup kamu. (:

a t i E n a b E r n ! berkata... [Layan!]

hehe ... waahh ! sasa berfalsafah .. hehe .. best2 .. atien suke (tpi , rse nye bkn fa;safah kot .. huhu . )

Adzriel AB berkata... [Layan!]

sekali-sekala memang terasa! akak pun sama juga kadang2 tu.

white rose berkata... [Layan!]

sasa,
aku 1st baca entry kau smlm, tapi aku tak sempat komen...

semalam hari jumaat...
pagi2 jumaat mmg emosi...

aku pun slalu mcm tu...

dan2 laaa aku bukak radio IKIM...


selalulah muhasabah diri, semoga apa yg kita fikir & renungkan memberi kita ilham tuk merungkaikannya...

i am S!L4H.. berkata... [Layan!]

hidup. adalah sesuatu yang kite perlu banyak berfikir.

chunna berkata... [Layan!]

menangisi perjalanan dan hala tuju hidup di hadapanNYA, tanda hati masih 'hidup'.
may Allah bless u!

syafiqakarim berkata... [Layan!]

sama.aku selalu juga amalkan baca tu.
selalu nyanyi tu.buat aku rasa amat
kerdil di dunia ni.
seringkali kita mencari DIA bila kita
dalam gelisah dan abaikanNYA bila
kita bahagia.kullillahi syafaat.
mohonla pertolongan kpd allah.
insyaallah kau dipermudahkan dlm
apa apa jua.tabah beb.ni lah hidup ;)

ghost writer berkata... [Layan!]

harus lah memohon kepada-NYA.

fahmie firas berkata... [Layan!]

i wish u'r alwayz strong sahabat...
Salam and hye..
nice blog...
best dapat follow.. keeps moving on sahabat...
Klu free jemput singgah ke blog saya.. thanks..
http://purplebloggerboyz.blogspot.com/

ibuintan berkata... [Layan!]

knapa ni sasa, beri ruang untuk diri sendiri


menangis jika ianya boleh meringankan bebanan apa salahnya, takkan hilang mancho sasa kerana menangis..

Suliza Zamary berkata... [Layan!]

tak semua yg kita buat tuh BETUL.bila lama2 kita renung baru sedar, 'oh silap'!.dan DIA selalu ada.pd DIA kita memohon & mengadu.'simpan DIA dlm hati'.InsyaALLAH kita tak kan lupa.

cik chinta berkata... [Layan!]

salam, mmg wat nangis la kalo dgar lirik ayat tu. sedih

d_LA berkata... [Layan!]

menangis kerana insaf xpe sasa tp jgn byk sgt nt mata bengkak..sm2 kite perbaiki diri oke..

Nyssa Nuar berkata... [Layan!]

setelah lme x dtg....
laen da sini...
insyaALLAH segala-galanya akan sentiasa baik..=)
wink2 oke...

Sabor y Cultura de Brasil por Andrea Gabriel berkata... [Layan!]

Great blog!

Keep up the good work!

Saludos desde Argentina!

nur berkata... [Layan!]

Sasa..
KepadaNya Kita sembah dan kepadaNya kita pohon pertolongan..

ain revival berkata... [Layan!]

kita harus bersyukur kerana Allah masih menerima keampunan dari hambanya..sama-samalah kita berdoa agar segala urusan kita dipermudahkan dan diberkati olehNya~