online counter

21 Mac 2011

30 Kualiti Kamera Bajet Nikon S3100

Nikon Coolpix S3100 Digital Camera (Purple) (Free Case + 8GB Memory Card)
Harga di Shashinki Shop
Nikon Coolpix S3100, kamera ultra slim yang sangat style dan agak berkualiti. Lebih menarik lagi ia mempunyai efek filter yang agak menarik seperti fisheye lens, miniature, selective color, soft dan cross screen.
credit to Nikon Malaysia Site
Antara fungsi lain yang menarik seperti mode pet portrait dan subject tracking.

Spesifikasi
  • 14 Megapixel
  • Sensor jenis CCD
  • Lens wide-tele, 5x zoom (26-136mm), f/3.2-6.5
  • ISO 80, 100, 200, 400, 1600, 3200
  • Macro close-up 10cm
  • Saiz Imej 4320 x 3240
  • Video HD 1280 x 720
  • Anti Getaran (Electronic VR)
  •  Bateri/220 shot
  • Harga: RM488
    resize photo for sample: credit to nikon
    Indoor
    Outdoor
    Macro close-up


Rujukan harga terkini di Shashinki Malaysia online shop.

30 Komen:

apezs shah berkata... [Layan!]

salam

wow not bad harga dia..
mampooo beli tu sesiapa pon kan
hehe..:)

Liz berkata... [Layan!]

wowwww ko bg ler pree kat aku hahaha

Hanis Azla berkata... [Layan!]

sama mcm kamera akak ni.. dslr tak mampu beli.. beli yg ini pun dah puas hati dah.. he..he..

unknown girlz berkata... [Layan!]

purple chantek!
spesifikasi+harga pun ok..
:D
kena-lah menabung..hehe~

white rose berkata... [Layan!]

aku tgk ade mcm2 kaler...
dlu aku rasa mahal juga rege menantang ni...

kawan aku ade 1, siap dia timang2 menatang ni...
almaklum laaa anti getaran...

GETARKAH KAU SASA?

miahahaha...

diana berkata... [Layan!]

ha..kamera ni sesuai untuk akak..
sebab tak sampai 5ratus..
miaahahhaha

ibuintan berkata... [Layan!]

alahaiii.. kok dapat satu tu..bahagia benar rasanya

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@apezs shah
kamera mampu milik. sebab tu kongsi info pasal benda ni :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Liz
boleh la. nanti jadi bini nombor dua. hehe.. gurau :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Hanis Azla
tq kak sbb sudi kongsi pengalaman. sesiapa yg berminat boleh bertanya dan rujuk pengalaman kak hanis :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@unknown girlz
semoga hajat tercapai :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
alahai, anti getaran tu untuk image stabilizer la. kot2 tgn bergetar. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
dah tau dah. kamera utk semua. sebab tu post pasal ni. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ibuintan
insyaAllah ibu boleh. tipu la tak boleh. hehe

♦♦orked♦♦ berkata... [Layan!]

promoter kah?? btw, cantik gak kamera ni.
i mean, the quality tu yg cantik.. =)

d_LA berkata... [Layan!]

WAHHHH..MURAH DAH TU..DLA PUNYE BARU JE BELI..KALO X LEH AMIK YG NI..FUNGSI DIA PUN BEST GILER

syafiQakarim berkata... [Layan!]

gila murah beb.
beb,bole caya ke beli online?tp
tempat aku dekat je dgn low yat.
haha.lagi belambak brg elektronik.
aku ada camera mcm ni 1.tp olympus.
nak dslr pula ;D
eh,hr tu aku kuar..ada dslr jenama
olympus..apatah.lupa la.tp olympus
la,rm 699 je beb.ko caye ke? -.-
bukan 1699.

Erika berkata... [Layan!]

That camera is so cute!

ghost writer berkata... [Layan!]

bro..yang jenis lomo punya takde ker.masih lagi nak cari jenis yang macam tuh.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@♦♦orked♦♦
review sambil main affiliate la wani

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@d_LA
jgn menyesal pulak. yg aku suka pasal kamera ni boleh zoom jauh & bokeh tu

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@syafiQakarim
jangan amalkan belian online. tp aku beli secara online utk aksesori murah yg tak jumpa tmpt aku.

jarang dgr fotografer pakai brand olympus. nak beli dslr kena tgk harga aksesori lain. cth mcm harga lens

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ghost writer
ada bro, tp utk jenis yg kualiti tu agak mahal la

Kim Anders berkata... [Layan!]

nice camera

Afzainizam berkata... [Layan!]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Tali timba ditarik perlahan
Terasa sejuk air perigi
Ziarah Blog tanda persahabatan
InsyaAllah hamba datang lagi”

Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. minggu lepas agak sibuk sangat maaf lah yerr...

Nikon Coolpix S3100, kamera ultra slim yang sangat. .

kay_are berkata... [Layan!]

14 megapixel dalam 500.. rase ok r tu ++ features die yang len pun not bad gak.. huu

iyka syafika berkata... [Layan!]

wah..iyka bru ngh pk3 n usha nk beli kemra..
tp yg biase2 la..nk beli yg dslr xmmpu..huhu...tbe2 minat la yg nie..arga pn not bad,,tq.=)

WANIFIERDANI berkata... [Layan!]

okayy :) entry kau ni sgt lah aku suka

sbb aku mmg tengah searching for camera

yg agak2 tak mahal plus quality yg bagus.

sbb camera lama jatuh then screen retak. HAHA. btw, tQ.

syakey berkata... [Layan!]

woahh,murah jugak tapi canggih...

sarah mohamad berkata... [Layan!]

okay jugak camera ni :) murah pun murah. kalau kita amik gambar yg cepat2 tu, dia dapat tangkap tak?