online counter

29 Mac 2011

36 Aku Boleh Berhenti Merokok

Beberapa hari aku pergi, sibuk hingga tidak sempat mengadap ruang ini. Kepergian aku serba sedikit memberi kesedaran tentang erti kehidupan. Baiklah, bercerita mengenai "kesedaran" dan "azam". Aku tidak mahu definasikan secara teliti kerana aku mahu kau renungkan sendiri.
Brunei kata ditegah.
Aku pernah menjadi perokok tegar dan berhenti kerana kesedaran dan azam. Antara lain yang agak membantu di sini. Sekian.

36 Komen:

::p0t pEt iLa:: berkata... [Layan!]

bagus :)

Adzriel AB berkata... [Layan!]

akak setuju... ramai yg lebih sayang nanti

efa berkata... [Layan!]

good sasa terbaiklah sb mampu tidak lagi mrokok caya la hope selama2nya la stop smoke yea

diana berkata... [Layan!]

alah..
kenapa berenti??
isap la lagi..
heehheh..

bagus la sasa..
muda2 dah ada tekad nak berenti..
setengah2 orang dah ada tanda2 ke arah kematian baru ingat nak berenti merokok..

white rose berkata... [Layan!]

yeah..berjaya dr jiwa pujuk kau...
bersyukur...

salah 1 nye sebab keburukan merokok, kewangan masa depan akan terjejas...

duit rokok bole disimpan tuk wedding nti kan...

tahniah sasa...

♦♦orked♦♦ berkata... [Layan!]

hebat!!!

Dayana Nasir berkata... [Layan!]

yeah..aku boleh berhenti merokok

Mamachia berkata... [Layan!]

bagus Sasa...kata orng lelaki x merokok x macho..bagi saya mereka lelaki yang hebat..mcm my hubby.

nora berkata... [Layan!]

waaa tahniah! tahniah!
nah amik award dari aku tanda ko dh berjaya
*ko imagine jela kewujudan award tu ek :p

ENTRY HOT : 2+1

ibuintan berkata... [Layan!]

merokok ...mati, tak merokok pun... mati


jadi eloklah berhenti tu

selamatkan bumi dari pencemaran asap rokok


hehehhe... tapi abahintan pun merokok lagi.. malangnya kan!

ghost writer berkata... [Layan!]

masih lagi nih bro,tapi time demam macam nih dah 4 hari stop...kan bagus kalau leh teruskan stop merokok nih bila dah sihat...huh

maceklala berkata... [Layan!]

pray for ur own sake ;)

newcomer ; maceklalatralala.blogspot.com

F.a.S.h.E.e.H.a berkata... [Layan!]

kalau semangat kuat, tak ada apa yang mustahil kan? bagus lah dh tak merokok :)

gadis oren berkata... [Layan!]

waa bguih2 !

~najwa~ berkata... [Layan!]

kekasih hatiku masih tegar merokok ..adehh..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Adzriel AB
seramai itu? siapa yg akan syg?

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@efa
dah setengah tahun tak merokok :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
mana boleh berenti kalau sebab dipujuk. berenti sebab kesedaran diri sendiri la. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Dayana Nasir
haha.. cik dye merokok!!

chunna berkata... [Layan!]

wahh.. xramai yg mampu fight this bad 'enemy'. TAHNIAH!!! kagum!!

Azreem berkata... [Layan!]

uish..tahniah sebab berjaya berhenti rokok..apa kata buat satu post camne nak stop daripada merokok..boleh share2.. :)

Post Terkini: Kenali taktik pasukan bolasepak antarabangsa

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ibuintan
agaknya dah bertahun2 abahintan merokok. susah nak lupakan tabiat yg dah biasa buat kan

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ghost writer
mmg susah nak berenti terutama bila bersama rakan2 perokok tegar. susah nak tahan hati

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@~najwa~
agaknya boleh berenti tak bila isteri pujuk jgn merokok

Cayril Ikhwan berkata... [Layan!]

terbaik la bro....ape rahsia nyer berhenti

syafiqakarim berkata... [Layan!]

yakin bole beb.!

garfield88_aini berkata... [Layan!]

tindakan yang baik untuk menyelamatkan kesihatan...=)

Noor Wahidah Mahat berkata... [Layan!]

salam..

nice blog..
nak tahu tak apa yg setiap malam..malam pertama?
salam singgah ke blog saya..

TQ

catherine- berkata... [Layan!]

wow! gud for you!

:)

d_LA berkata... [Layan!]

TAHNIAH SASA !!!

Zurina J. berkata... [Layan!]

Setuju bana buss!
semoga istiqomah ya...:)

ctpayong berkata... [Layan!]

sebenarnya boleh. kena kuasai minda. kadang2 ada jugak minda menjurus ke -ve.

boleh kumpul buat duet kawen woeiii

samizul.net berkata... [Layan!]

d(^^,) Merokok puas2 nanti di Surga.. Tapun/Pun2.. XD

Mihai berkata... [Layan!]

Nice post BRO!!!

I wait on my blog!!

fallowing and supporting!!!

http://darkmihaita.blogspot.com/2011/03/crysis-2-flt.html

cik chinta berkata... [Layan!]

bagus, det beli rokok ble simpan wat kawin..hahahah..

a t i E n a b E r n ! berkata... [Layan!]

hmm,bagoz bagoz bagoz .. atien setuju .. hehe ... suke , suke . hehe ..