online counter

03 Februari 2011

24 Panning dan Kesan Zoom

Tekan butang dan gerakkan zoom lens kau tu dengan tetapan slow shutter. Sila ambik gambar seribu kali untuk dapat seketul gambar yang menarik. Jom beraksi!





















Main rebut kerusi, siapa yang tangkas dan pandai mengatur strategi maka dia yang menang. Adakala menggunakan teknik tipu helah.

Politik boleh jadi begitu. Namun, semoga kebajikan rakyat terpelihara. Persaingan antara dua pihak memberi faedah kepada rakyat dan negara. Berbanding sistem pemerintahan autokratik menyebabkan rakyat tertindas. Semoga kecelaruan di Mesir menjadi aman semula.

24 Komen:

Mohd Hazwan Hashim berkata... [Layan!]

kerusi muzik !! gila lama tak main doe !!!

www.samizul.net berkata... [Layan!]

Hanya persaingan yang sihat ja akan membawa faedah n manfaat besar kepada rakyat.. ^^,

Aflina Affandi berkata... [Layan!]

pic cun . btw ,hope Egypt will be okay . Student Malaysia pon still ade kat Egypt .

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Mohd Hazwan Hashim
kalau nak main, jemput la kwn2 ko main kerusi muzik

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@www.samizul.net
sekurang2nya kedua pihak pro dan pembangkang masing2 menunjukkan kelebihan bagi meraih sokongan rakyat. ada jgk habuan serba sedikit.

jika dibandingkan pemerintahan autokratik, kekuasaan pemimpin tanpa tandingan sesekali boleh tidur hingga leka dgn kebajikan rakyat. mana tidak rakyat mengamuk

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Aflina Affandi
pic biasa ja tu. sekadar tunjuk situasi ja

d_LA berkata... [Layan!]

wahhhh..terbaik nehhh..bapak budak yg main, anak2 tukang tgk..hehe

Panda berkata... [Layan!]

rindu nak main music chair, dulu masa kecik2 hari kluarga slalu mainn. ;)

Faaein Himura berkata... [Layan!]

pergh.. cantiklah pic ni.. best bila tgk 'budak2 besar' rebut kerusi.. hahaha..

YanaMIB berkata... [Layan!]

cantek effect gbr tu =)

ghost writer berkata... [Layan!]

kombinasi entry yang sangat bagus.
picca dan kisah diaplikasikan kepada kisah pergolakan global...
pemikiran yang tajam.

Catherine- berkata... [Layan!]

ha`a.betul.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@d_LA
sebaba bapak lebih terer. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Panda
semua dah jadi kenangan kan :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ghost writer
haha.. tengs bro. ekceli melalut2 ja

white rose berkata... [Layan!]

kau cikgu ke?
dua 3 purnama ni seringkali gambar kanak2 ribena je...

uurrrmmm...

musykil...

a t i E n a b E r n ! berkata... [Layan!]

Sasa Al-Sharif :hee~ kalau bab2 main kerusi tu atien suke laaa .. hu3

Nyssa Nuar berkata... [Layan!]

serius! NN sgt suke picca nih.. Unik!

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
haha.. aku abang kebun la. saja dtg ronda2 sekolah. kot2 ada bunga yg belum digunting. nak pesan suruh kemaskan

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@a t i E n a b E r n !
tak payah la sebut nama panjang, panggil abang sasa ja. main rebut kerusi aku tak tangkas sebab pemurah hati. awal2 kalah

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nyssa Nuar
tengs NN

diana berkata... [Layan!]

sasa..akak tak boleh tengok gambar ini..
dia macam bergerak2 la..rasa nak muntah..pening..
kenapa ye??

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
sebab tu tajuk dia panning yg memeningkan. haha

si para para berkata... [Layan!]

gambar ni sangat..err tak reti nak cakap..sangat hebat...

salam kenal...mintak izin tepek link blog ni kat blog saya..sangat berminat dengan dslr..