online counter

22 Februari 2011

38 Langkah Tenangkan Jiwa

Jangan risau bila semuanya akan ok. Yakin setiap masalah ada penyelesaian. Orang kata jiwa tenang membuatkan kita bernafas lebih panjang. Bukanlah bermaksud memanjangkan umur kan. Tapi ketenangan jiwa tidak memudaratkan kesihatan. 

Kak Diana ada kata lelaki suka pendam masalah. Memang benar, aku pejam mata, diam dan motivasikan diri dengan berkata dalam hati "jangan risau, semuanya akan ok". Berbanding wanita, mereka luahkan dan adakala menangisi. Namun mereka lega atas sokongan dan dorongan pendengar.
Hujung minggu lepas aku temankan Kak Risah pergi merayau carikan beg bimbit untuk Cik Awek. Serius, aku tak tahu pilih. Semua nampak sama. Tapi aku tahu pilih kasut mana yang sesuai untuk aku sendiri.

Kak Risah bukan bermeditasi. Ini candid shot ok. Saja nak kenakan orang. Dan bukan twin jugak.

38 Komen:

syafiQakarim berkata... [Layan!]

haha aku tak ske menangis.
nampak lemah.ada masalah,
keluar tgk wyg.
rasa lega duduk dlm ruang besar,
gelap,sejuk,tv besa.
tp jgn sampai lupakan tuhan.

wow.kau kena tahu lah citarasa dia.
barulah gay sejati oke

♦♦orked♦♦ berkata... [Layan!]

*tarik nafas*

*hembus*

ok, tenang sket..

Nyssa Nuar berkata... [Layan!]

aduh...pening tgk pic tuh..hahaha...NN suke kasotttt... mse matrix dpt nick name cik kasot..hahaha

ghost writer berkata... [Layan!]

lelaki biasa lah suka pendam-pendam..cakap pon simbolik jer bro..

tapi kalau sebab pompuan kena ikut jer..

Fello Ariza berkata... [Layan!]

dok sorg2 kalo ad prob.. :P

white rose berkata... [Layan!]

kau lelaki ke?
miahahahha...

wah, cari barangan pertunangan ek...
cayalah bro...

jangan tunggu lama2, nanti lama2, dia dikebas orang...

miahahaha...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@syafiQakarim
aku tak tau la bab barang2 wanita ni. semua aku nmpk semat ja. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@♦♦orked♦♦
orang buat mcm tu jgk la wani :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nyssa Nuar
gambar tu memang saja bagi mata orang terpeleot sikit. hehe.. orang pun masa study dulu suka collect kasut. mcm2 jenis. tau la bdk lelaki, converse, vans, mcm2 la

diana berkata... [Layan!]

tau kenapa??
sebab lelaki rasa mereka sentiasa hero dan tak perlukan sokongan..
hehehhe..
larikkk!!!

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ghost writer
ececeh.. sebab perempuan. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Fello Ariza
sesekali mcm tu jgk. sbb tiada mood utk bergurau dgn kwn2. tp sesekali tu suka keluar dgn kwn2 utk lupakan masalah

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
belum masanya lagi. kawen tapi tinggal berjauhan tu memang merana. masing2 keja jauh. cinta PJJ gitu. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
eh, taklah. ekceli saja nak layan macho dan cool. haha

Cayril Ikhwan berkata... [Layan!]

pejam kan mata seketika...dan tarik nafas sedalam-dalamnye....rasa tenang kalu buat cam tu...

Aiman Ariffin berkata... [Layan!]

most girls they seek comfort unlike guys we seek solution sebab tu la girls suka complain abt their problems but for guys we keep it to ourselves and think for jalan penyelesaian heehhe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Cayril Ikhwan
mcm mengeluh pulak. haha

AkuBukanBlogger berkata... [Layan!]

tarik nafas panjang2 pastu hembus...

tips utk tenangkan jiwa kot,hehe

http://kipasmati.blogspot.com/2011/02/20-fakta-menarik-pelik-tapi-benar.html

skandaLdariLangit berkata... [Layan!]

lebih baik dari tidak tahu memilih barang utk diri sendiri pun. haha


macy? ya. hanya jika kamu percaya ;)

Nurr Kasih berkata... [Layan!]

wah nice gambar..teknik apakah?? meditasi kemudian berpecah haha..

laziras berkata... [Layan!]

mantap gambar geng

Aiydalela berkata... [Layan!]

lelaki ego bro. hehehe

tapi pompuan pot pet pot pet. lepas tu ok la :) tapi still coool ok! hahahaha [nak jugak cakap cool]

* candid pom tantek

Scya LollitA berkata... [Layan!]

jom nanges ramai2 kasik tenang hati
hihihih

ibuintan berkata... [Layan!]

jangan berlagak hero kerana ego, ada problem mesti setelkan, tak kira apa cara... yg penting kepala dan dada rasa lega, ringan dan aman


beli beg tuk hantaran ke?

Robot | Sakti berkata... [Layan!]

gua pun susah nak beli barang perempuan.

kena mintak tolong orang lain gak.

hehehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Aiman Ariffin
mungkin jgk. kadang2 sebab lelaki tak mau orang tau dia ada masalah. kadang2 lelaki jgk tak mau orang lain simpati dgn dia

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@skandaLdariLangit
ok la kan. macy mau menyamar lagi. aku percaya kamu macy

Edy Zaidi berkata... [Layan!]

dah lama xbeli kasut..sbb aku xsuka pakai kasut..huhu

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nurr Kasih
bukan teknik apa2. edit ja. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Aiydalela
tak semestinya ego. mcm2 prinsip lelaki ada. lelaki memang dah mcm tu. tak byk buka mulut. mgkn sbb hati cekal. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Scya LollitA
jom nangis tak berair mata. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ibuintan
belum masanya lagi. kakak tu yg tegur beg bimbit cik awek tu. tau la cik awek tak peduli sgt benda shopping beg ni. tu yg ronda2 dgn kakak tu.

chunna berkata... [Layan!]

sasa dh nk tunang ka?
aish.. jemput lah kitorg.
cik awek org sbh jugak ka?

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Edy Zaidi
bro, jgn berkaki ayam. hehe.. aku tau mesti pakai sandal memanjang

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@chunna
belum la. haha.. cik awek orang sabah. tempatnya jauh pulak tu. pening fikir kos pi meminang. hehe

d_LA berkata... [Layan!]

dla kalo ada prob terus rs nak bersukan..hehe..

fRaMe+LenSeS berkata... [Layan!]

setuju. semuanya akan okeh.. kalau kita bersabar.. setiap perkara ada penyelesaiannya kan.. ;) terpulang pada diri la nak lari atau kekal hingga selesai segalanya..

btw, bukan tempat Photography ruang tu.. ;) bukan dia.. cuma pengamatan dari kaca mataku.. ;)

Salam kenai. ;)

Nadh

chunna berkata... [Layan!]

Ala.. asal dlm sabah kira xjauh la tu.. bukan nak merentas laut cina selatan pn kn..haha.