online counter

15 Februari 2011

59 Bila Fotografer Berposing

Seorang fotografer sewajarnya tidak kering idea dengan gaya posing. Terus terang aku tak pandai bergaya dan posing seakan modeling. Mungkin sebab itulah aku lebih suka ambik gambar kandid dan street.
Ini kawan aku yang tak kering idea dengan gaya dan posing maut beliau. Berposing dengan beg bekal nasi cap waterproof itu agaknya dah gagal. Beg letak tepi dulu bro. Tapi hati-hati, perompak rembat nanti kau kelaparan.

Aku pernah shoot wedding seorang diri. Sangat penat rasanya. Lagi satu masalah bila pengantin 'shy shy cat'. Setiap kali terpaksa aturkan posisi mereka. Alahai, kau dah tau aku cetek idea kan.

59 Komen:

Alfian J. berkata... [Layan!]

Buli dikatakan pro la ba amik foto gini ni kan..aku kira mau bljr jua la..ehehe..terus memajukan diri bro..

~mangan nia mangan, asal jo kurung²~

Nurr Kasih berkata... [Layan!]

Sasa, sengaja ka bagi senget sikit horizontal pic?? cantik gambar..lagi graffiti tu mmg best buat photoshoot.

iya aku pun tfikir2 klu ambil pic wed seorg..mcm mana la nak buat pengantin malu2 ni buat posing huhu

beaty berkata... [Layan!]

hahah mcm last year punya shoot..alala pengantin lelaki tu malu2 kucing ja owh..heheheh susa hati..da la dari jam 12 sampai jam 8 malam..penat gila!!

D mana ni incik sasa?? kk punya grafiti ka??? doi sa blum p sna owh...mcm mau pla g sana tau...anyway nice shoot bah this

EJA berkata... [Layan!]

wow!

kira kekuri berkata... [Layan!]

semat ni pict ! thums up ! :D

Liz berkata... [Layan!]

nice...berbakat la...huhu..

psttt susahnya kalau nak ambik pic yg creative mcm ni...tergolek tergelek pon ada hihihi...

Hanis Azla berkata... [Layan!]

simple but nice.. klu org pandai fotografi ambil gambar org berdiri tegak pun still nampak cantik..

Faaein Himura berkata... [Layan!]

wah.... bergaya tu... hahaha..

teringin nak shoot pic wedding.. tapi tak mahir2 agi... kalau sorang2 kita pun tak de idea nk suh yg shy2 cat tu buat aksi nanti... hehehe..

ciskek berkata... [Layan!]

ingatkan ini ko. hahhaha.
ntah2 beg bekal nasi tu ko punya kot. haha

shoot wedding sorg2. wah. gempak habis tuh. haha.

Nabila Nadzeri berkata... [Layan!]

omg, backgroud sgt cool meyh

fath fatihah;D berkata... [Layan!]

hey dude,criuzly i loike ur blog.
expecially ur photo.
sangat cantik;)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Alfian J.
mana ada pro gini. belum lagi ni. kalau orang pro komen sini byk lagi masalah ni

misSbLurRy berkata... [Layan!]

graffiti itu cantek

white rose berkata... [Layan!]

kawan kau?
bole tahan...

ade awek dah?

meh no tel dia...
aku trus col & ajak ngedet...

miahahaha...


jgn kata gambar wedding, bertunang pun semput jugak...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nurr Kasih
ekceli x sengaja. aku ikut horizon line dari jalan raya tu. x sangka ia x selari dgn blok tu. kebetulan cahaya terik susah mau view back.

limitasi bila shoot tak kena masa :)

aLieF si Muncung ManiS berkata... [Layan!]

alief pun teringin gak memiliki kamera dslr..tapi tak ade duit nak beli..ehehe..tapi,alief tetap menanam minat nak jadi photograper nanti..hehe..

ENTRY BARU ALIEF..rugi kalau tak baca.. -->"CARA-CARA HARDCORE NAK PROPOSE OR PIKAT HATI ORANG YG KITA SUKA""

azam aziz berkata... [Layan!]

cantik pic tu, tp kalau dalam keadaan tegak mesti lgi cantik~

d_LA berkata... [Layan!]

dla suke dinding tu...sunggoh berseni

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@beaty
betul kan. susah betul mau aturkan posing. cakap2 pun susah diorang mau ikut kalau malu

diana berkata... [Layan!]

ranmai orang suka ganbar ni..
tapi akak suka bekal nasik dia je..
hahah...

kawan kamu pandai tak posing sambil tangan kat pipi??
:p

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Liz
teringin jgk nak golek2 tp kat tepi jalan raya la org tgk

ghost writer berkata... [Layan!]

wall dengan lukisan grafiti tuh leh tahan gak utk sesi fotografer..

Zurina J. berkata... [Layan!]

aku jeles...aku jeles...
santik bro!!
^________^

EB berkata... [Layan!]

Ambik gmbr wedding seOrg mmg susah bro..
Lg ramai lg bgs..
Blh bnyk angle.. blh bnyk lens..
Bnyk are blh cover...
Biasanya aku dgn adik aku ambik wedding..
Paling kurang 3 tp kmi pernah ambik wedding seramai 8 org photog dtmbh2 lg pgantin mmg x tau malu mmg meriah..

♥ eyka elisha ♥ berkata... [Layan!]

style seh pic tuh! ^^
tp beg tuh wt spoil lak.hehe =P

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Hanis Azla
nanti ada masa aku letak gmbar posing tegak ye kak :)

samizul.net berkata... [Layan!]

Dinding mana yang 'bertuah' kena conteng tu? Ha2. Bos, aku baru buat Banner. Saja bikin. Sudah exchange sini

http://yourbanner.samizul.net/

u/p: Apa khabar sudah abgmu?

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Faaein Himura
kalau ada kawan yg shoot wedding, cuba la join sekali :)

E.d.Y berkata... [Layan!]

sifu mmg power la amek shoot sorang2 tuk wedding...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ciskek
kebetulan aku semua member jauh. shoot sorang ja sbb kenalan tu pun last minit cari fotografer. canggih kan? beg bekal nasi aku dah simpan dlm kereta sbb dah makan. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@fath fatihah;D
tengs fath. biasa aja. tak secantik gmbr rakan2 yg lain :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
aku tak pasti pulak dia dah ada awek atau tak. nanti aku cakap dgn dia ada orang nak ngedet. haha

chunna berkata... [Layan!]

wahh.... nice!
nnt majlis tunang sy bleh dak jemput sasa dtg sabah jd photographer?! haha. (kidding)

bila nk dtg sabah? jenjalan sambil shot nice view here...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@aLieF si Muncung ManiS
ko dah baligh nanti baru main dslr ok

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@azam aziz
boleh jgk buat menegak. tp aku lebih prefer poi kpd story. bkn kpd model tu. tengs utk cadangan tu bro

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
tak sangka bekal nasi dia jadi tarikan. nanti aku bagitau dia pasal posing letak tangan atas pipi ala-ala maisara. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Zurina J.
apa jeles2? cepat la kamu adik beradik kawin. jemput aku ambik gambar. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@EB
8 orang fotografer. peh, konpem majlis lumayan sampai boleh kumpul 8 org :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@EB
8 orang fotografer. peh, konpem majlis lumayan sampai boleh kumpul 8 org :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@samizul.net
nanti aku ambik. abgku ok dah

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@E.d.Y
apa pasal pulak aku jadi sifu? ada ramai jgk yg shoot wedding sorang diri tapi bagi aku ia amat memenatkan. pengalaman hari tu pengajaran

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@chunna
aku asal sabah la. nanti aku dtg semporna ko guide aku ok :)

cik sue ;) berkata... [Layan!]

cube ko posing.meh aku judge.. ;D

ctpayong berkata... [Layan!]

kamu ke tu?
ensem!

So Shy Lady berkata... [Layan!]

nice shoot, ayatnya best. i like ;D

Catherine- berkata... [Layan!]

wat gambar perspektif lagi lawa :)

Catherine- berkata... [Layan!]

wat gambar perspektif lagi lawa :)

laziras berkata... [Layan!]

Wah nice shoot geng. next time kita begambar di atas bangunan pula, mesti best punya.

Robot | Sakti berkata... [Layan!]

nanti leh la ambil gambar gua.

hehehehe

:)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@cik sue ;)
next time aku posing. ehehe :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ctpayong
itu bukan aku la kak. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@So Shy Lady
ayat skema kan

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Catherine-
mana aku tau gambar perspektif tu apa

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@laziras
gambar panjat pokok kelapa sawit. macam?

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Robot | Sakti
ok ja. ko nak posing yg mcm mana?

afzan berkata... [Layan!]

chantek grafitti kat belakang tu. model no kome. haha :)

Adzriel AB berkata... [Layan!]

akak bab posing ni faillah sasa.
jom pakat2 mengundi..

http://adzriel.blogspot.com/2011/02/mari-mengundi.html

gilastats berkata... [Layan!]

cantik arr background blakang tu... unique n artistic

juicy junkies berkata... [Layan!]

http://juicyjunkieswardrobe.blogspot.com/

check out this blogshop and follow us, happy shopping! :)