online counter

31 Januari 2011

32 Pesaing Sengit Teacher Shida

Jika ada kanak-kanak ribena maka bapa ribena pun ada. Kau kata ini memalukan atau normal? Memalukan bagi seseorang yang tidak berfikiran terbuka. Aku berfikiran terbuka dan aku ingin seperti dia.
Orang dah biasa kata "jangan suka marah, nanti cepat tua". Ada betulnya pernyataan ni. Misalnya, bandingkan wajah orang yang suka tersenyum dengan orang bengis.

Sihat dan awet muda. Mudah saja, sentiasa hadapi sesuatu dengan senyuman, redha dan sabar.  Ringkasnya terima dengan minda dan hati yang terbuka. Aku dah terpesong dari tajuk? Sebenarnya aku ceritakan tentang gelagat seseorang yang aku perhatikan. Namun dalam keterbukaan masih ada ketegasan. Benar, aku ingin seperti dia.

Tapi tak semestinya orang buat gila-gila tu semuanya berfikiran terbuka. Hal teacher Shida aku tak tau la sebab aku tak kenal dia. Melihat kereta saga usang tanpa disangka dalamnya enjin modifikasi.

32 Komen:

white rose berkata... [Layan!]

aku selalu mcm ni sasa...
time budak2 sukan, aku main skali...

main gelung rotan la, main golek tayar laa & macam2...

ade skali tu aku terjatuh & tersembam ke depan, semua kanak2 ribena menjerit & takut...

aku bangun je, terus aku gelak...
hahahaha...

ape lagi, kanak2 ribena gelak sama...
hampeh...

meh aku nak bgitau, walaupun teacher shidah tu nmpk giler2, tapi dia banyak menyumbang dana sekolah & berjaya meningkat prestasi B.inggeris dia sekolah dia...dgn duit yg dia dapat melalui VIDEO2 dia, dia sumbangkan sekolah & anak2 murid dia...
aku penah jumpa dia skali, nampak mcm tegas je orangnya, rupanya peramah...
ramai org tak tau cerita sebenar mgapa dia melakukan semua itu, sekolah dia sekolah kecik (kurang murid), budget pun kecik sesangat...nak beli bahan bantu mengajar pun tak lepas...

ibuintan berkata... [Layan!]

bestnya main lompat tali, dah lama tak main.... hahaha dah berat, sekali lompat saje pasti tumbang


ibu..suka dengan cara cikgu shida, dia tak buat salah, hanya orang yg tertutup minda saja yg merasa pelik

diana berkata... [Layan!]

akak rasa malu lak sebab akak tak reti langsung main lompat tali..
hehheehhe..

akak suka cikgu shida..
orang perak semua sayang cikgu shida..

a t i E n a b E r n ! berkata... [Layan!]

sasa :ha3..tpi kan,,memang best klu ade prg tua yg sporting mcm tuh..nmpk cumel jerr..hu3

little cart00n berkata... [Layan!]

bukan sng nk tgk org tua yg spoting mcm ni bro! skali dpt tgk, bukak mata besar2 ya.. :)

Catherine- berkata... [Layan!]

kadang-kadang, kita yang dewasa ni kena masuk dalam dunia "mereka" si kecil itu kan....

zaman berubah.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
tapi main lompat tali ni lagi best. budak nyanyi2, sampai penat melompat.

wah, tak sangka mcm tu. aku semakin respek la dgn dia kalau mcm tu. haha..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ibuintan
cikgu shida tu nmpk cool ja. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
kalau kak main lompat tali kompem jadi muda balik. ramping jadi saiz 28

putERi-kAtEk berkata... [Layan!]

lompat!!! satu!! dua!!! tiga!!! yeha!!!!hahahaahaa

biskut berkata... [Layan!]

keterbukaan dalam menerima tapi punya ketegasan dalam pernyataan...

gurau-gurau gak tapi gurauan mengena..hihi

Robot | Sakti berkata... [Layan!]

steady lah cikgu ni.
macam ni baru betul..
join sekaki.

hehehe

syafiQakarim berkata... [Layan!]

mcm gua la beb.
walaupunda tua tetap awet muda.
yg ngorat pun bdk2 skola menengah
je.hampeh =.=
haha.. lol.
sasa,tc ;(

Fuziani JSR berkata... [Layan!]

Menjadi guru bukan semestinya kita meletakkan tembok besi antara kita dan pelajar.... Sesekali kena juga join sekaki tapi jgn lebih2 nanti lain pula jadinya.... terutama yang mengajar kat sekolah menengah... Pic tu mmg menarik. Itulah seorang guru...

Nasz berkata... [Layan!]

Alahai comelnya la main dengan kanak kanak ribena tu. Huu~

Masih blur dengan cikgu Shida tu. =.="

Hanis Azla berkata... [Layan!]

sesekali beraksi comel takde salahnya.. yg penting have fun..

Suriati Suhaimi berkata... [Layan!]

mmg sporting biz r..
kalo ayh aq ayh ribena mmg aq tabik spring r...hahahaa...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@biskut
terbuka dan tegas. tanpa ketegasan pasti ada masalah pengawalan nanti

~NieZa~ berkata... [Layan!]

aku mau jd mcm ckgu 2..hehe
^_^

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@syafiQakarim
memang la, kau nmpk mcm budak sekolah menengah ja.

ko nak ke mana beb? tc too

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Fuziani JSR
guru yang flexibel :)

nuur an nor berkata... [Layan!]

time ringan boleh melompat..skrg ni berat n tak larat.hihi

diana berkata... [Layan!]

meh2 nak tengok header..
memang niat nak tukar header baru ni..
hehhe

Adzriel AB berkata... [Layan!]

sekali-sekala join apa salahnya. kadang2 main bola sepak atau badminton dgn anak2 kat ruang parking rumah tu..he..he.. mama rock. namun anak2 tetap hormatkan kita.

ferra ferro berkata... [Layan!]

elok lah tu ! awet muda ! x)

E.d.Y berkata... [Layan!]

hehe....umur je naik..jiwa tetap maintain kanak2...

d_LA berkata... [Layan!]

hidup kena brani baru bleh berjaya..kalo asek pk malu mmg x kemana kan tp biarlah ke arah kebaikan..

LuLu berkata... [Layan!]

eh tp muke yg salu senyum lg cpt berkedut :P

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@d_LA
jgn terlebih berani dah la. boleh memakan diri :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@LuLu
org suka senyum pipi makin gebu, org kurang senyum pipi agak cekung. nmpk tua la tu..

ada cara mengatasi, kunyah la chewing gum :)
dah lupa brand iklan tu

www.samizul.net berkata... [Layan!]

Macam kenal ja sigu ni.. Geng lawan Badminton ni, oho3.. ^^,

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@www.samizul.net
ada kemungkinan. dia cikgu ict ni