online counter

26 Januari 2011

36 Header Terbaik Buat Apezs

Ini adalah contest yang dianjurkan oleh Apezs. Baru kemarin aku mengenali dia namun entri  dia pasal mendesign ni betul-betul buat aku tertarik.  Maka aku pun join. Kau nak join klik header dia ni.

1. Letak header Apezs yang sekarang ni [Selesai ]
2. Jadi follower [Selesai]
3.Tajuk The Best Header For Apezs dan Backlink [Tajuk aku versi BM, boleh?]
4. Design header yang cun [Selesai]
5. ucapan ikhlas header dibuat minimum 100 patah perkataan. [Selesai]
6.Tinggalkan url entri yang dah dibuat di entri contest.[Selesai]

Orait bro, ini header yang aku designkan.

Ucapan khas buat rakan baru ku Apezs. Aku tak tau bagaimana memberi ucapan ikhlas kepada kau. Mungkin kalau wanita lebih mudah untukku ucapkan kata semanis madu, ikhlas jujur setia. Tapi ini tidak, kita lelaki. Malah lelaki macho. Termasuk aku sekali macho.

Ringkasnya, aku dah cuba buat yang terbaik. Sebelum ni pun memang ada  tolong buatkan header untuk beberapa rakan blogger.

Seperkara lagi, aku tiada arah tuju untuk design header kau, sebab aku belum tau kau suka bentuk yang macam mana, karakter, warna yang kau suka dan macam-macam lagi. Maka aku berpandukan tajuk blog kau iaitu sayap, halusinasi dan Apezs iaitu kau sendiri. Header ini tergabung dari tiga elemen ini. Motto kau aku rembat sekali letak di situ. Itu saja, sekian.

Aku sedang berlatih mengarang surat tak rasmi.

36 Komen:

d_LA berkata... [Layan!]

gd luck ! superb la header tuh siap ade sayap lg

ejai_ej berkata... [Layan!]

hoh.. lawa bro.. sangat2 lawa.. terkesima aku tgk.. hahaha.. terkesima bahasa pasarnyer aper ek? hahahahha

Mr.IX berkata... [Layan!]

warna warni sekali....

diana berkata... [Layan!]

nanti boleh la buat header untuk akak lak ye??

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@d_LA
tengs. sayap tu ekceli kerongsang rama-rama. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ejai_ej
terkesima, aku pun dah lupa. nanti bila tak mau sebut tiba2 teringat :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Mr.IX
sebab tak tau mcm mana nak gambarkan perkataan halusinasi. warni-warni pun terjadi

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
ok ja. kak diana bagitau ja ciri-ciri yg kak diana nak tu.

hehe.. segan pulak sbb header kak diana memang dah comel pun

apezs shah berkata... [Layan!]

wow bro thanks join my contest... cantik, ni buat aku nak pitam ni...hahaha..

Nurr Kasih berkata... [Layan!]

adehh..sgt2 lawa la Sasa..good luck.Insya-Allah menang. ni nak minta design kan header ni hehe.

Sasa, apasal nurr letak header dia jadi kecik ye? huhu..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@apezs shah
orait bro, janji enjoy :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nurr Kasih
mau letak header dgn kelebaran yang muat, nurr kena pastikan langkah ni

1. pilih file yg mau dibuat header
2. tandakan pilihan "instead of title & description".
3. tandakan "shrink to ...px"(kelebaran sebenar header templat kamu)

cara menandakan shrink to size ...px kurang menarik sbb header secara auto di'skala'kan. lebih baik kamu edit semula header mengikut size yg di maklumkan pada tetapan td. (cthnya shrink to 960px) resize width header kpd 960px

yangyuyu berkata... [Layan!]

wah contest suruh design header..great work sasa..

Robot | Sakti berkata... [Layan!]

nice design der.

thumbs up

:)

Cayril Ikhwan berkata... [Layan!]

@d_LA

everybody can fly

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@yangyuyu
tengs kak. saja melayan hobi :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Robot | Sakti
boleh la kan buatan kampung. kalau ko join konpem lagi canggih

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Cayril Ikhwan
I believe ican fly. haha

white rose berkata... [Layan!]

tere laa beb...
cantek bangat...

bole buat bisnes ni...
bisnes header...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
yakah? orait siapa nak jadi pelanggan pertama aku? seringgit seketul. hehe

white rose berkata... [Layan!]

murahnye AYAM KEPSI yang kau jual...
sehengget seketul...

miahahaha...

AKU MAU BELI 10 KETUL ye abang SASA...

miahahaha...

(RATU GELAK konon...)

NAJ HEBAT berkata... [Layan!]

ah. nnt aku dpt header baru jugak. alalalallalaa..

jelez.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
haha.. yg ni takdak main pajak ok. ada kuota tau. seorang seketul ja

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@NAJ HEBAT
kau betul tukar header kah? bila kau cakap macam tak serius ja. haha

syafiQakarim berkata... [Layan!]

gay baru kau kah sasa.? ;p
harhar.kachak dan sasa lah ;p
oh.td usha D300 kot.ada ke.? ;p
oh sasa..apa yaaa..

biskut berkata... [Layan!]

apesz the tinkerbell...versi melayu punya.cun gak ek...ala-ala cosmoc gitu.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@syafiQakarim
oh, beb. stetmen yg sgt kontrobesi tu.

benda tu memang ada, Nikon D300. agaknya masih dlm lingkungan rm4000++.

tp puas hati beb. aku pernah guna model tu. tp tak sesuai utk beginner la agaknya, komplikated. kena rajin belajar berlipat ganda la

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@biskut
orait bro. apa benda cosmoc tu bro?

E.d.Y berkata... [Layan!]

smart siot..good luck bro

Hanis Azla berkata... [Layan!]

mmg menarik, tertariklah.. all the best yer..

Imran nyambek berkata... [Layan!]

style.pandai lu buat

syafiQakarim berkata... [Layan!]

haha kontobesiiii apa hal ;p

oh..aku rs slh la.yg td tu murah je.
gerun dgr.hhaha.tengs gay kuh

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@syafiQakarim
oh lesbo ku, agaknya ko nmpk model nikon D3000. sama level dengan canon 1000D. kalau tak bercadang utk upgrade yg lebih canggih, baik guna canon 1000D.

dia ada potret lens dgn harga bajet

1.canon 1000D dan nikon D3000

2. canon lens 50mm

AtiEn berkata... [Layan!]

sasa :atien nk jugakkkkk ! cantik laa sasa wat .. gud luck yeer ( ha3..blog nie blog first atien terjah ari nie)

LadyBird berkata... [Layan!]

cantik.. :)..
tlg watkan tuk lady jugak boleh?
kih3x..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@AtiEn
ada masa nanti aku cuba la. penat tau. sesekali nak rehat :)