online counter

08 Disember 2010

42 Twitter vs Facebook

Review apakah? Bila aku letak tajuk macam tu bukan bermaksud aku sedang membuat review perbandingan. Ceritanya begini, aku dah buat akaun fesbuk sebab ramai orang daftar fesbuk. Kemudian aku daftar twitter  sebab ramai blogger daftar twitter. Fesbuk tu aku tau la, untuk aku cari kawan lama aku. Bab bersosial jarang pulak, chat selalu bagi offline.

Benda twitter ni pulak, ekceli aku tak paham apakah fungsi benda ni. Ada sesiapa boleh jawab persoalan aku apa kelebihan twitter berbanding fesbuk?

Ekceli menarik jugak, aku boleh melalut suka hati. Ada gambar aku. Saspen sikit, ekceli kecik ja.

42 Komen:

Lina berkata... [Layan!]

kita seropa..apa kata kita befollow2 dan bebuat budu..hahaha

mr. whimsical berkata... [Layan!]

hoho...twitter ni kesinambungan mirc kali...

~NieZa~ berkata... [Layan!]

xtau pa2 psal twitter n xmau ambl tau..
ckup2 la fb buat ak lalai..hihihi
(~.~)

StellaClaire-Richard berkata... [Layan!]

saya daftar twitter juga. tp jarang gunakannya..haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Lina
haha.. apa twitter mu? kompem aku follow sebab ko memang cool

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@mr. whimsical
entah la goergie. mirc pun ku tak penah try

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@~NieZa~
nasib baik daku tidak kelalaian dengan fesbuk. haha.. wekk, cigu niza ratu fesbuk

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@StellaClaire-Richard
tiba2 rasa seronok melalut dalam twitter tanpa dikenali sesiapa. hehe

|| a - j . E . E || berkata... [Layan!]

aku takde twitter.. tak terpengaruh lagik.. fesbuk pon da tak terlayan. erk tipu. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@|| a - j . E . E ||
entah2, dah jadi ratu fesbuk

Robot | Sakti berkata... [Layan!]

kalo jenis yg suka menghupdate status 5 kali dalam 2 minit, boleh lah pakai twitter.

hue hue hue

LuLu berkata... [Layan!]

err tu la.i pn tak paham twitter ni.bosan je.haha formspring pn.sasa ada tumblr x? kat situ bole la upload gmbr2 hihi ;)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Robot | Sakti
kalau macam tu aku nak hupdet 25kali dalam sehari. dah mula eksaited. hapdet SS dalam twitter

elyana yazmin berkata... [Layan!]

FB lagi best pada twitter!
twitter dah lah limited sekali nak ckp tu..
and then twitter ni just cam men mesej je ;p
tapi sape ade henset best2 sernok la update twitter ;p;p

tumblr lagi best pada twitter, formspring mmg out la sebenarnye ;p;p

fb still the best kot ;p;p

entah..thats my opinion la ;p;p

FB>tumblr>blog>twitter>formspring

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@LuLu

i teringin nak try semua tapi agaknya next time la. banyak sangat dah. mesti lupa nak updet semua

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@elyana yazmin

eh, kedudukan blog yg tengah2 ka? bagi i blog terbaik, boleh melalut banyak. skg aku dah eksaited nak try tumblr pulak. bila semua kata tumblr best

Dayana Nasir berkata... [Layan!]

haha. aku pun ada twitter tapi jarang guna sebab takde member.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Dayana Nasir
tunjuk dgn aku. biar aku yang jadi member ok?

Catherine- berkata... [Layan!]

aku pun x tahu apa itu twitter!

grrr~

jakun darat!

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Catherine-
di akui kejakunan mu.. haha

ramai orang sudah jadi kucing. aku mau jadi rimau. whooarr!!! ganas gitu

New Hope berkata... [Layan!]

salam reformasi,

fb lebih banyak aplikasi tapi lambat


KLIK SINI:SEKS MELAYU

diana berkata... [Layan!]

akak pun ada akaun twitter..
tapi tak reti nk guna..

intanurulfateha berkata... [Layan!]

klu men twitter gune hp best
mcm maen msg je :P

white rose berkata... [Layan!]

xde akaun twitter pun...
tak terlayan kan...

FB dah jemu...

Tomato Gurl's Life berkata... [Layan!]

cik tom xde twitter..just ade fb..so xreti nak comparre

Amirrah Zawani berkata... [Layan!]

i wat twitter pun sbb nak join churpchurp.. x reti guna sgt pun..

Umie Nadhirah berkata... [Layan!]

Twitter???
mphhh...
x tau nak guna sangat..hahaha
dah lama dah twit umie berhabuk...
Nape blogger ska gune twitter erk?

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
tu pasal. aku pun masih tak paham lagi cara nak guna benda ni. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@intanurulfateha
wah betul tekaan aku. boleh buat status ketika rilek dalam toilet

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
kalu susah sangat fokus ja yg satu

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Tomato Gurl's Life
try la buat sebijik

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Umie Nadhirah
aku pun tak tau. sebab ni aku nak try

biskut berkata... [Layan!]

aku sampai ke sudah tak dapat2 nak reg.pelik tul aku twitter nih.argh!

tomomi+soo yun berkata... [Layan!]

twitter bez ea??fesbuk boring je...mlas dh nk lyn..huhu..

kmvsblogger berkata... [Layan!]

tak reti guna twitter..akaun ada tp tk explore pun

nur berkata... [Layan!]

tak pandai bertweet.. kalau burung tweeety tu kenai la..
ALL IN ONE

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@biskut
apa pasal pulak? haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@tomomi soo yun
zati kah? entah la, baru try guna ni. melalut ja dalam tu

Faarihin berkata... [Layan!]

memang best melalut kat twitter ni yer.. hahaha..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Faarihin
join la sekali melalut dengan aku

mimizuzuhaha berkata... [Layan!]

aku dah follow ko kat twitter.
mula2 dulu aku tak paham jgk menatang twitter nih..serabut ja aku tgk. tapi skang dah ok skit.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@mimizuzuhaha
aku masih tak paham. tapi seronok jugak melalut tanpa dikenali sesiapa