online counter

11 November 2010

19 Sony DSLR a55 dan a33

Aku pasal BE ni aku tak paham sangat tapi Diorang dah bagi kempen pasal kamera jenis ni kat aku maka layan aja la. Support jugak la intro sikit tentang benda sebijik ni.

Tengok tu, nampak tak apa benda tu? Awek tu nama dia Cik a55 daripada Sony
Cik Awek dari Sony DSLR tercanggih kini
Memang seksi la body ni, lebih moden la katakan
 Benda baru yang canggih. Kau tengok viewfinder dia tu. Muncung seksi gila. Kau nak tau lebih lanjut tentang Cik Awek ni, kau kena tengok kat link iklan di area paling bawah blog aku ni. Kau jangan nak kritik benda cun ni. Kau tengok dulu spesifikasi kat situ, pastu mesti kau nak nangis

19 Komen:

iQaChumel berkata... [Layan!]

beb....cun la..
rm bape..?
tgh usha usha ni =)

diana berkata... [Layan!]

dslr tu lebih canggih la dari SLT ye??
sasa..kamu buat la kontest..
hadiah nye DSLR-A900..
kompem ramai yang suka..

iQaChumel berkata... [Layan!]

aku sokong kata cik diana.
lalalaa.
sasa..bangunlah.jawab soalan2 kami ni.

Tommy Andre Nekkoy berkata... [Layan!]

it looks like a great camera - i'm looking forward to se more pictures taken with it

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@iQaChumel
ehem-ehem.. pasal rega aku tak pasti belum cek pulak.

aku agak idea pasal tu mcm best jugak

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
ahaha.. tunggu aku jadi jutawan pulak. aku agak kalu buat contest hadiah dslr kompem jadi pemes la pastu..

Encik kontes DSLR

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Tommy Andre Nekkoy
actually I'm not the owner of this thing. Just want to introduce :)

LuLu berkata... [Layan!]

wow mmg canggih!tak pena terpikir plak nk beli sony dlu hehe

nur berkata... [Layan!]

sokong diana..
so
pasni en sasa belasah sebijik..
pastu nak tgk hasilnya.. hehe.. bolh ke
ALL IN ONE

iQaChumel berkata... [Layan!]

beb..usha kan la camera yg baik and harga terbaik untuk aku.
lalala.nak basic.tp ikut2 la bajet.
aku belajar lagi =.='
hee..tp ni sureeeee mahal.
tengok body pun da tau...hik

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@LuLu
its up to user, yang mana rasa lebih sesuai. kadang2 ada yg tak suka suatu brand tu hnaya sebab button ergonomic :). see, masing2 ada kelebihan kan

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nur
tunggu aku jadi jutawan. (dalam mimpi agaknya)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@iQaChumel
hehe, nanti aku buatkan entri pasal dslr yang basic ok :)

biskut berkata... [Layan!]

asal nak beli jer mesti ada yang terlatest..kang aku beli owank cakap,apsal ko tak beli yang terlatest?uh..berat.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@biskut
pilih la ikut termampu bro. tak payah terpengaruh sgt dgn kata orang.

terpulang dgn ko jgk kadang2 sampai satu tahap ko rasa tak puas ati nak yg lebih canggih pulak lg (andai ko jenis camtu)

Richard C. M berkata... [Layan!]

brand kamera x penting.. mau pakai sony ka, canon ka, nikon ka, olympus ka, pentax ka, penyapu ka, cap ayam ka, yg penting tu minat tu ada utk blajar photography ni.. ni komen sya la.. x tau la org lain.

sya ada test drive sony a55 tu.. best jg.. siap blh buat HDR terus.. harga blh tahan rm3k (masa tu la-tahun lepas), ringan, cuma x biasa dgn function dia sbb sya biasa canon. sony ni lebih kurang dgn level canon 500d or nikon 90d..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Richard C. M
ya, luv ur comment bro.

kita sama canonian. i tot u r nikonian dgn D3s hari tu.

mode HDR memang benda yg menarik perhatian bagi DSLR Sony ni. HDR output yg shiny dan gloomy tu memang jauh beza dgn output guna HDR editor

m!da BucHuxX berkata... [Layan!]

cantek2 . .huh. . .
mmg nangis laa. .

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@m!da BucHuxX
haha.. padan muka. kan dah nangis..

aku nak nangis jugak sebab poket licin