online counter

29 November 2010

32 Saudara Kembarku

Hari ni aku tak tau mau buat kisah apa. Ekceli banyak benda yang aku mau ceritakan. Tapi rasa malas pulak. 

Antara gambar pertama yang aku ambik tanpa paham tetapan yang ada pada kamera gedabak ketika tu. Ni la kerja aku, tembak sana tembak sini. Kebelakangan ni aku dah jarang main kamera. Maknanya tiada apa la yang aku boleh kongsikan.  Nak jugak aplod gambar-gambar yang dah lama tu tapi tak tau mau cerita apa. 

Akhirnya godek punya godek, nampak gambar ni. Lucu pulak nampak Cik Adik kembar aku ni. Aku syok-syok curi gambar dia, dia pulak boleh ja buat dunno. Memang tak spoting langsung. Apa pun, dia lah kembar jiwaku, teman bersama, teman gaduh, teman gelak-gelak bongok dan segalanya.

Lagi satu hal, beberapa hari lepas aku baru nampak senarai nama blog yang dicalonkan sebagai Blog Pilihan Malaysia. Aku sangka benda tu cincai suka-suka aja.. Tadi aku nampak senarai tu bila rujuk  dari referer nuffnang. Hairan jugak, apa pasal ramai yang datang dari situ? Dan bila aku cek, rupanya ada list yang siap ada backlink ke blog aku. Lalu ku komen tanda terima kasih.

Kawasan undi tu aku dah nampak, memang tiada backlink pun. Yang lucunya blog AKU is AKU ni sekadar perkongsian  personal tapi dicalonkan ke dalam Blog Tutorial. Lawak la ku tengok blog aku di celah-celah senarai blog otai. Sebab tu aku tak kempen. 

Tapi vote la bro Edy blog dia The Beauty in Ugly. Dia jugak yang telah mencalonkan aku dalam benda tu. Blog beliau tercalon di bahagian Blog Personal Lelaki. Bro Edy ni memang spoting. Datang la cek blog dia kalau tak pecaya dan setakat ni dia antara ranking top 5. Kawasan pilihan raya blog ada di sini

p/s: esok tarikh terakhir mengundi.. Aku nampak benda ni dah macam pilihan raya. Masuk mana-mana blog ada entri, undilah aku parti blog cun. 

Lupa nak bagitau adik kembar tu adalah Dr Jiwa yang aku sebut-sebut tu. Aku tak paham la dengan masalah problem kami ni.


32 Komen:

Nasz berkata... [Layan!]

Haha~ Tulah. Hari tu naz banyak gak tengok blog ni tercalon. Semoga menang bro! :p

Btw, sudah baik sama Cik Awek? *angkat kening bibir senyum*

ibuintan berkata... [Layan!]

lepas ni banyakkan tutorial pasal fotografi sebab dah tercalon dalam blog tutorial..

awal2 dah undi

white rose berkata... [Layan!]

dah vote sasa...
tahniah tercalon...

cun laa dr jiwa...

jaga dia baik2 yee...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nasz
eh entri ni bukan nak orang undi aku. tapi undi bro edy tu.. kalau nak, dah awal-awal ku kempen kan. hehe...

kami dah ok, Cik Awek rujuk lagi, aku pulak sentiasa ok dan berfikiran terbuka

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ibuintan
hehe.. aku tak pro la kak. biasanya aku buat entri tu bila orang tanya :)

tengs undi ya. susah2 ja

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
sebenarnya nak tolong kempen utk bro sorang tu. tengs menyusahkan pulak

ya, aku berusaha jaga dia dengan baik

cintatehO berkata... [Layan!]

wah kira blog bertuah gak la ni...x sia2 la slalu terjah ke sini..ambl berkat tuah 2 skali...ngee3x

E.d.Y berkata... [Layan!]

vote the beuaty in ugly cepat..dah nak kene potong..huhu

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@cintatehO
hehe.. kebetulan ja. tapi terima kasih sangat dgn bro Edy tu etlis ada jugak backlink.

tak kisah sgt benda ni sbb tgk semua otai. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@E.d.Y
alamak. bro buat la stick post. utk memudahkan pengunjung. esok last

Fathiah Farid berkata... [Layan!]

wah..tahniah masuk pencalonan...ala2 ABP da ni..hehe

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. berkata... [Layan!]

dik .. kak baru baca tadi .. trus kak terjah blog mu dik.. yaa nda pa. walaupun ko enda pemesss.. tp kak vote jg ko... yeaaaa baby...

Robot | Sakti berkata... [Layan!]

wah.ada gak lam pencalonan.
semoga berjaya bro.
hehehe

biskut berkata... [Layan!]

satu pemberi semangat tuh Sasa..Aku pon tak tahu pasal nih mungkin sebab aku kurang ambil tahu..hehe.
Moga sukses Sasa.

Fuziani JSR berkata... [Layan!]

Akak dah vote.... Gud luck, semoga berjaya..

LittleRedLurveSnow berkata... [Layan!]

da vote sasa

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Fathiah Farid
entah la. ahaha.. ada SPR daa..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms..
haha, alamak. boleh la. aku mau support member tu

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Robot | Sakti
aku, aku memang takkan berjaya.. otai2 tu di situ

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@biskut
tiadanya semangat bro.. ekceli aku tak kisah benda mcm tu. aku bloging, aku tulis ja lkut minat dan hobi aku.

dan yg jd pemberi semangat aku bila dpt kwn2 baru yg sudi mengikuti hasil yg aku buat wlupun masih belum sempurna.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Fuziani JSR
tengs kak. susah2 ja

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@LittleRedLurveSnow
tengs snow, apa pasal nama dah jadi liltte red pulak?

Nurr Kasih berkata... [Layan!]

wah tahniah tercalon..mcm mana nak vote tu??

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nurr Kasih
tak payah vote la nurr.. memang takkan menang pun dengan otai2 tu. vote abg Edy tu dia ada harapan :) link yg blink2 tu

diana berkata... [Layan!]

dia dah ok ni kamu janagn la tak ok pulak..

Mak Su berkata... [Layan!]

tahniah pencalonan :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
aku ok ja. tengs kak

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Mak Su
tengs kak, tiada apa yg perlu dibanggakan. tak layak :)

nur berkata... [Layan!]

goodluckgoodluck
ALL IN ONE

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nur
ahaha.. tiada maknanya. sini bukan blog femes pun

LittleRedLurveSnow berkata... [Layan!]

ala...snow tetap snow...hehe...nk nme glamour gak...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@LittleRedLurveSnow
orang keliru la nama mcm tu.. mcm mna ko nak glemer. haha