online counter

25 November 2010

52 Lelaki Jahat Untuk Perempuan Jahat

Hairan dengan remaja zaman sekarang ni. Budak perempuan ni muka baik tapi minat pulak dengan seorang budak lelaki nakal tu. Bukan meneka, aku pernah jadi remaja lah. Aku tau lah ada perkara macam tu. Aku masa sekolah dulu tergolong jugak sebagai budak nakal. Tapi aku tak la bongok sangat melayan perkara-perkara bongok.
Gambar ni lepak dalam laptop aku sejak 2008, last semester. Diorang Otai, bukan otai bongok (sekadar gambar hiasan)
Tapi yang tak boleh layan bongok, ada awek muka baik yang admire dengan budak-budak nakal lagi bongok. Berbekalkan kefemesan sebagai Otai di sekolah semua awek ni pun terjatuh cintan dengan kemachoan beliau. Tanpa mengisahkan betapa bongoknya beliau dengan ilmu dan gejala sosial bagai. 

Banding pulak dengan budak-budak skema, manusia pengusung buku. Tidak sedar dengan kelebihan diorang ni. Diorang ni baik, jujur, dan yang paling penting suatu hari bakal jurutera, polis, pegawai, doktor dan segala yang super cool. Woi! Siapa kata kaki rempit tak cool? Otai-otai sekolah ni boleh jadi ada harapan untuk menjadi seorang Mat Rempit yang berjaya suatu hari nanti. Buat-buat hebat la sikit.

Apa punca diorang diminati ramai awek? Jangan tanya pada awek-awek belum matang ni. Nanti dia jawab apa? "Jurutera, polis. pegawai, doktor? Peduli apa aku muka skema semacam tak cool langsung. Tengok Otai tu, cool, macho, trendy pulak tu. Memang jiwa aku tu". Esok-esok dah tercapai hasrat berkapel dengan Otai, rasa femes pun ada. Femes kawan dengan Otai yang bongok.  Siapa tak bangga boifren  Rockers, bakal Raja Rempit pun ada. Fuyoh, cool sungguh.

Hidup diorang tak pernah bosan sebab jiwa mereka kini sama. Merayau sana sini, lepak tayang macho trendy, Rockers weh!!. Paling best, ada pulak segelintir Otai ni boleh layan kesedapan.. Bab ni lah nikmatnya. Malah yang terbest, awek tu nanti boleh menikmati hidup yang ekstrim. Misalnya menanam bayi hidup-hidup. Gila tak ekstrim tu? Mengalahkan aktiviti Jackass tau.

p/s: kau fikirlah sendiri, masa depan kau nak hidup yang macam mana. fikirkan tajuk yang aku buat tu. Penat aku berfikir  selama 25jam untuk mencapai tajuk yang terbest macam tu. Renungkan. Bongok tak apa, mungkin setakat tu kemampuan diri. Tapi bongok sambil nak layan samseng tu memanglah tersangat.... Apa?

52 Komen:

Fello Ariza berkata... [Layan!]

lelaki cool mnjadi rebutan kot...

erkk...:P

white rose berkata... [Layan!]

aku tak pernah alami zaman kolej ni...
aku duk maktab, xde melayan geng2 muda...semua classmate aku dah tua2., dah ade cucu...
hahaha...

aku je sorang yg muda...
so, xde chan laa aku nak melayan zaman remaja ni...

tu pasal aku duk umah jadi anak solehah...kekeke...

Catherine- berkata... [Layan!]

lelaki yang bakal engineer,dokter,pensyarah tu pun belum tentu boleh membahagiakan...

silap2 perangai lagi ekstrim selepas dia mengecapi kejayaan hidup..yea laa....x penah jadik budak nakal..dah tua baru nak belajar nakal. cacat di situ!!

aku da penah jumpa lelaki cam tu sasa oii...

so, aku x pilih lelaki camana baik atau buruk. nakal zaman remaja x semestinya sampai mati perangai camtu..dan yg baik zaman muda, x semestinya baik sampai ke tua..

syukurlah bagi wanita yg dpt lelaki baik dari zaman dulu sampai ke tua...


luv,
catherine-

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Fello Ariza
hehe.. apa pun, sideburn bro tu memang cool :)

tim berkata... [Layan!]

konon popular kapel dengan bad boy huhuhu

tapi aku tak macam tu hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@white rose
tapi bila kita renung gelagat budak remaja ni. memang macam tu la hakikatnya. ramai budak pempuan nak kapel dgn budak lelaki yg nakal2 ni

ctpayong berkata... [Layan!]

selalunya keterampilan mencerminkan hati. tapi skang tak boleh aci la bro. sbb dah ramai nampak perempuan tapi lelaki & yg perempuan macam ye macam tidak jadi perempuan.

dunia sudah makin tenat.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Catherine-
idea ko tu pun memang boleh pakai jugak :)

orang yang tiba2 dpt byk duit ni mudah berubah

Cik Nathrah berkata... [Layan!]

biasanya otai2 yg pandai je salu jadi admire..kalau aku lah kan..yg cam xde mase depan x layan der..hahaha

nurin adilla berkata... [Layan!]

alamak!!
terasa diriku seperti diperli....
wakakakaka.....

budak skema ayat tak romantik la sasa....kekekeke....

biskut berkata... [Layan!]

itu untuk keselamatan tuh Sasa.Besa lar otai dah tentu ada pengaruh beb,takat budak2 kencing tak lawas nak kacau awek2 nih,otai nih lar tembok dowank.ko baling bom ker aper otai nih gak yg steady tunjuk macho hero misai halus bulu jagung.tapi cuba check balik lps tuh,awek2 nih jgk lah yang buat otai2 nih sentimnetal giler,nangis kat belakang dewan sekolah sbb awek2 nih cuma nak kawen ngan mamat spek besar buntut gelas kaca.haha..zaman sekolah mmg takleh blah.

Cayril Ikhwan berkata... [Layan!]

saya seorang lelaki suci

ello berkata... [Layan!]

ayat last 2 yg lawak.. 25jam ea.. haha

tp kn elfa pn dlu cm2 gak..

minat ngn dak2 yg otai2 ala2 ensem2 nih..

tp hnya skdar minat je ar..

org dlu ala2 ulat buku kot.. (mke je ulat buku) hahaha

diana berkata... [Layan!]

kawan2 kamu semua pipi gebu ye..
comel2 je..

d'Fedrin berkata... [Layan!]

tu sbb pengaruh filem korea tu..
hahaha... yg nakal suke buli jgk yg selalu pmpuan pilih... :p

~NieZa~ berkata... [Layan!]

mmg bongok la~
hahaha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@tim
biar betul? mengaku ja la. ahaha..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ctpayong
petanda dunia dah uzur la sis.. aku pun belum reti betaubat la. cekalkanlah imanku Ya Allah

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Cik Nathrah
maknanya seorang yang matang la tu. biasanya budak remaja ni yg jenis tak pikir masa depan. ingat nak enjoy aja

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nurin adilla
aku tak skema pun. ahaha.. tapi taklah perangai mcm setan. playboy ada la

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@biskut
agaknya bro biskut yang nangis di belakang dewan tu. ahaha.. cerita pengalaman diri ya?

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Cayril Ikhwan
ahahaha.. bro, saya jugak lelaki suci ;D

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ello
mesti la. konon memikir dengan serius sangat. ekceli tak pun.

tapi aku heran la, mat rempit muka hantu tu awek diorang cun gila. apa pasal?

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
kawan2 lelaki pipi gebu tak? cekung dah tu

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. berkata... [Layan!]

uinaaa mmg ekstrim tau dik en3 mu kali neh..kisah benar jg bah tu kan..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@d'Fedrin
aku ingat filem korea tu jiwang la. biar betul?

ibn salam 03 berkata... [Layan!]

aku stuju sest dgn entri nih...
dlu time skolah aku trgolong dlm golongan dak skema ayam...
tp para peminat d klgn prmpuan pn trbhgi kpd 2...
x smua minat geng otai ni...
time aku jd senior, geng skema yg kontrol skolah...
mknenye, geng skema plak la yg otai kn??
hahahahahahaha.....

nurin adilla berkata... [Layan!]

kalau geng skema yg kontrol skolah, alamatnya..habis lah!!!! hahahaha......

sem 1 kat politeknik:
senior terlalu skema sampaikan time latihan kebakaran tgh2 malam pn kami kena naik balik pakai stokin!!!! argghh.....tidak!!!!

Nasz berkata... [Layan!]

Woahhh kamu hanya buatku rindukan zaman sekolah. Aiyaa. no comment pasal entri kali ni sebab ni memang yg terjadi kat dunia sekarang. Terang terang boleh namapak. Otai pun otai la janji cool. :p

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ibn salam 03
ahaha.. agaknya masa tu jadi tingkatan 6 dah tu. otai2 semua tak layak sambung sekolah. peluang utk geng skema pulak lepas tu. kesian cik gefren, otai diorang tak dpt sambung sekolah

jann sinuja berkata... [Layan!]

best gila permainan kata2 dalam entry uh..tapi betol lah ehh owang jht besenye macho ouhh..hahaha~~

saYuri berkata... [Layan!]

hahaha..plihlaa yg sederhana shj...otai x, skema x..aslkn pndai manage dri..heheh..amacam??

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nurin adilla
ouh, awin sindir encik salam tu. awin nakal ya.. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nasz
ahaha.. otai cool tapi yang masih berakal itu memang best. kau tidak akan sunyi dengan karenah otai nakal ni

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@jann sinuja
permainan kata apakah? yang kaki buli tu agaknya mirip dengan hero tayangan tamil

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@saYuri
boleh diterima, pandai2 la memilih dan buat keputusan

birakbatu berkata... [Layan!]

aku kenal lelaki gantung bag dileher tu tapi aku lupa nama dia..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@birakbatu
si martin. haha.. ouh, bro ni org sandakan ya

Tok Esah berkata... [Layan!]

tok suka blog sasa!!!!

http://taq6889.blogspot.com/2010/11/tok-suka-blog-kamu-lah.html

E.d.Y berkata... [Layan!]

awek2 tu ada yg single lg tak??huhu

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Tok Esah
suka blog tok esah jugak. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@E.d.Y
ahaha.. ada. kecuali yang duduk paling kiri baru menamatkan zaman bujang. semua lepak kedah..

alamak mcm promosi. haha

|| a - j . E . E || berkata... [Layan!]

ke laut la masa depannya.. hihi

Cik Dya berkata... [Layan!]

eh betol sangat laa tu....dah termaktub dalam Al-Quran..laki zina untuk perempuan zina..kalau tak dijaga dari awal2 tengoklah nanti apa hasilnya.paling tak leh terima akal, buat sex bukan main best sedap nikmat bagai..pastu dah ngandung senang2 campak baby tu cam buang sampah jek.tanggunglah dosa tu sampai mati..menyesal tak sudah..kalau tak de perasaan camtu maknanya perempuan ni memang berhati setan!!!!aku benci sangat!lelaki memang dah dasar lelaki..tapi perempuan2 tolonglah sedar diri..tak jatuh 'murtad' pun kalau tak de boyfriend..selalunya kes2 macam ni sebab excited ada bf..umur muda lagi!!

bard bahtiar berkata... [Layan!]

betul..agree sngt...but gmbr ni mmng cool...gud job bro...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@bard bahtiar
ahaha.. tengs bro.. gambar lama musim menggila dengan member

puty berkata... [Layan!]

weh sasa! sila byr royalti utk gmbr kmi

dayah asri berkata... [Layan!]

tau xpe.. xpe. yg baik biar la dgn yg baik kan..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@puty
wekkk!! haha.. bukan free ka? haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@dayah asri
betul tu. paham pun. haha

cik chinta berkata... [Layan!]

hohh?? kt sesama budak ums n konvo taun sama..cess...

srikandi jepara berkata... [Layan!]

Kami menawarkan katalog produk furniture jepara produk unik mewah mebel jepara ini banyak di minati konsumen Indonesia seperti:
almari hias
almari pakaian
box bayi
buffet
cermin hias
kamar set
kursi tamu
kursi teras
meja makan
meja rias
nakas
sofa
tempat tidur