online counter

01 November 2010

23 Kawan Super Spoting

Baru balik dari outing solo bersama seorang model yang sangat otai rock n roll gitu. Apa lagi, siap la berposing glamer di tempat ni.

Satu ni aku tunjuk kat korang. Kenal tak dengan dia tu? Mestilah kau tak kenal, aku tipu pasal outing dan modeling tu. Dia ni cikgu penolong kanan yang otai. Aku memang respek la dengan dia ni. Dia suka rock, aku pun. Dia pemuzik, aku jugak. Dia racer, aku jugak bukan.
Ekceli hari ni berlangsung acara sukan sekolah. Maka, awal pagi lagi dah pergi kompleks sukan untuk mensetelkan aktiviti ni. Cikgu otai jadi pengadil, aku tukang menyemak sana sini dengan kamera. 

Jadi kali ni nak cerita sikit, pasal hobi aku dalam menggambar. Ada orang suka ambik gambar potret, modeling, ala-ala glemer. Ada pulak suka ambik gambar pemandangan, lanskap, hidupan, flora dan fauna. Tak kurang jugak abstrak dan macro.

Aku pulak minat sangat ambik gambar gelagat manusia yang digabungkan dengan elemen persekitaran. Nak posing? Alahai hilang nafsu aku ambik gambar. Aku nak curi gambar versi candid, best la. Tapi cousy cakap, sebagai tukang kamera mesti fleksibel. Sebab tu ada jugak la gambar-gambar stail lain yang aku cuba try test. So sekian saja untuk kali ni.Wassalam..

23 Komen:

cik panadol berkata... [Layan!]

tu gambar cikgu penolong kanan ke?!takde rupe pun....rock gile!

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@cik panadol,
ko tak pecaya? aku serius ni. dia kat luar memang macam tu. masa keja dia semat la.

sama macam aku jugak. luar dari tugas aku adalah aku, otak gila. tapi masa keja mesti keja. kena serius lakukan sesuatu ok

diana berkata... [Layan!]

lawa gambo..
buat gambo poskad pun cantik ni..
hehehhe

nurin adilla berkata... [Layan!]

hehehe....di dalam nya lain, diluarnya lain...apakah ia?
itu la kwn saya....sasa al sharif....hahahaha

Catherine- berkata... [Layan!]

normal la tu.....kecoh la lu mat! ;p~

***aku nak bitau ko di sini, aku x charge apa2 pun dengan papan iklan dalam entry aku sebelum nih...tapi kalau ko baik hati,courier kan aku sebungkus kopi Tenom! mengidam ni..

mekaseyyyyy~ ;)

MissAinia berkata... [Layan!]

best laaa ade cikgu rock cenggitu, haha
btw , gmbr ni dah pun cantik :D

Notami berkata... [Layan!]

guru penolong kanan? waa..sempoi!

Cayril Ikhwan berkata... [Layan!]

en cowboy stanby for 100m..hieeehahaha

sue@p.l.e.i.a.d.e.s berkata... [Layan!]

awan santek!

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana
tengs kak. agaknya boleh la. tapi otai fotografer mesti kata pic ni belum lulus :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nurin adilla
dalam lain luar lain? canggih la tu. macam biskut oreo pulak

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Catherine-
aku tengok dulu tahap kerajinanku. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@MissAinia
tengs, super spoting lagi kan :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Notami
ya, serius guru penolong kanan 1.. memang sempoi habis

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Cayril Ikhwan
haha.. dia tengah bagi taklimat tu. aku curi gmbar

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@sue@p.l.e.i.a.d.e.s
tengs, awan di awal pagi :)

Nurr Kasih berkata... [Layan!]

aku suka ambik pic candid jalanan, tp tiada lens lagi hehe. serius x reti mau ambil pic potret atau model2 ni..kena belajar juga kan..

p/s: oo x sempat kenal haidi wlupun sama outing..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nurr Kasih
ya. aku pun suka sangat. kadang2 parking tepi jalan sebab nak teropong budak lepak. budak sekolah lepak, gelagat orang tepi jalan.

benda ni kena pakai sniper lens baru la candid :)

syg la tk sempat kenal dgn haidi masing2 blogger

Nurr Kasih berkata... [Layan!]

lens sniper yang panjang tu ye..hoho. best tu klu ada..

oo baru pi melawat blog haidi..ia syg tak dapat timba ilmu..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nurr Kasih
haha.. pandai2 ja aku letak nama lens sniper :)

Insyaallah ada rezki boleh la cuba lens camtu. benda tu sesuai utk org yg minat dgn nature, sport, candid.

Nurr Kasih berkata... [Layan!]

haha..btl2 ada rezeki boleh cuba. ni pakai kit lens kena amik dekat2, dah nda jadi candid hehe.

masa outing itu, ada seorang peserta bagi try lens dia 55-200m..wah mmg puas hati.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nurr Kasih
kalau mau bajet zoom lens boleh guna tamron 70-300mm dgn harga rm700.

lens nikon aku tak pasti pulak. tamron 3rd party tapi tiada vibration control, so perlu shutter speed

-u-n-s-p-0-k-e-n- berkata... [Layan!]

nk setuju dgn statement nih "Nak posing? Alahai hilang nafsu aku ambik gambar" hahahaha...
laen kali. suruh sp yg nk posing tu amek gmba tukang amek gmba pulak. ape ingat die sorg je nk posing? kui kui kui