online counter

10 Oktober 2010

36 Nak Tambah Seorang Lagi Cik Awek

Kalau mampu apa salahnya kan? Aku mengidamkan cik awek baru. Bentuk body, fulamak buat aku gila bayang, seksi sangat. Saiz ada kecik sikit, slim tapi padat sesedap tangan meraba. Memang sesuai la sangat, semuanya dia ada. Dia mengalahkan Cik Awek aku dari segala segi. Aku dah gilakan Awek tu. Maafkan aku kalau berfikir macam tu, aku rasa tak setia. 

Tapi mampukah aku memiliki awek tersebut. Mampukah aku miliki kedua-duanya sekali? Atau aku perlu membuat pilihan untuk melepaskanmu Cik Awek. Maafkan aku sekali lagi, tidak bermaksud aku dah tak sayang. Namun awek baru tu nampaknya lebih mantap.

Oh, Cik Canon 60D. Aku telah tergoda. 

Tengok tu, dia seksi banding dengan Canon 550D
   credit to radiantlite.com
Dia lebih slim daripada Canon 50D. Senangnya nak dukung Cik Canon 60D.

credit to photokina-show.com
Bab ni la mempelbagaikan posisi kita. Live View agak fleksibel. Boleh shoot muka sendiri bila LCD diputar.

Ringkas tentang Canon 60D
- 18 Mega Pixel  
- Sensor APS-C CMOS
- ISO 100-3200 (boleh capai 12,800) terdapat kawalan limit ISO
- 5.3 fps - kelajuan shoot berterusan  
- 9 AF Points
- 1080p HD video - boleh merakam menggunakan kawalan manual 
- storage SD / SDHC / SDXC 
- In-camera raw 
- Mode Subjek dengan 'Ambience Selection' (Standard, Vivid, Soft, Warm, Intense, Cool, Brighter, Darker and Monochrome)
- Mempunyai Creative Filters (efek menarik)  
- Fungsi Auto Lightning Optimizer
- LCD 3.0 inci dengan ratio 3:2, Swivel LCD- fleksibel dan memudahkan rakaman video  
-Wireless Flash Commander
- Harga terkini RM 3,338.00

36 Komen:

Robot | Sakti berkata... [Layan!]

+___+

nak jugak der.
lawa lah.

kumpul2 gaji.nati nak beli.

:)

nur berkata... [Layan!]

tergoda2

ALL IN ONE

hasrul hassan berkata... [Layan!]

aidehh ... rega sekarang makin murah ... kalau mampu leh je dapat yang best dan ok dgn bajet ...

http://lensahasrul.blogspot.com

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Robot | Sakti,
jangan tak angkat, angkat awek tu. haha.. fenomena DSLR!

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nur,
eh, nur tk boleh kenan dengan cik awek. kena cari yang encik pulak. lantak la encik canon 60D yang macho. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@hasrul hassan,
yup bro.. zaman bro mula dulu mesti mahal kan.

yg ni pun aku masih dalam persoalan. rasa tak mampu la. slow2 tunggu harga jatuh lg :)

LuLu berkata... [Layan!]

ee sibok je robot ni nk beli jugak. hehe :P mmg sexy kan 60D tu. semalam g kenduri ade org pakai 60D tu la. cooool ;D

c3kz h!kmAh berkata... [Layan!]

oowhhh..dia idamanku..bila la bole ku belai..hahahha..adess..cari keja dulu..kumpul gj 5 bulan..huhu

Lina berkata... [Layan!]

cantik cewe mu nih..berbaloi utk duit yg kluar..hehe..bkle aku pewit ka..peewiitt..

iQaChumel berkata... [Layan!]

sasa...
best nyeee....
nak gak beb..
1 pun tade.huhu..bila duit da cukup.
ada je halangan.huhu..'mahu mahu :P

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@c3kz h!kmAh,
rilek, yang ni cik, ko mesti cari encik canon, baru sesuai. pic mcm baru konvo tu.. dah keja boleh la ko angkat 10 bijik. mintak aku sebijik. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Lina,
seb baik wanita jugak yang pewitkan. jadi x jeles jugak. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ iQaChumel,
rilek beb, kena dahulukan hal yang penting dulu. makin lama harga akan jatuh jugak. untung jugak beli lambat :)

Fello Ariza berkata... [Layan!]

adehh.. da lme da mngidam mende nih :|

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Fello Ariza,
sungguh aku tak tau bro, ramai pulak yang mengidam benda ni. hehe..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@LuLu,
ada cita2 nak upgrade tak? haha

nurin adilla berkata... [Layan!]

sasa...awek sasa yg lama tu kasi awin la ye....hehehehehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nurin adilla,
tk boleh ajar jadi lesbo. tk baik tau. haha

nurr kasih berkata... [Layan!]

tgk specs dia mmg best..yg best jgk tu ada swivel lcd..senang kan nak ambil low angle ke, vidideo ke :). klu dpt angkat 1 puas ati he.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nurr kasih,
best kan, low angle, high angle, semua mudah. tapi tk mampu, harga sempat beli lens canggih. bukan semua bab kamera nk dibeli. adehh, otak dah gila kamera

GRuNGe berkata... [Layan!]

Kalau mampu apa salahnya. Aku skarang nak jinak2 dengan 550 dulu. Hehehe, newbie tak leh amik kamera yang gempak2. Hehehehe.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@GRuNGe,
tk mampu lagi la. ayat nak bagi suspen sikit. baru happening. haha

dayya dayyanna berkata... [Layan!]

tidak bole tidak, dapatkan sekarang awek baru tu.

ps: awek lama kasi saya. ngee. :)

Mahira's Photography. berkata... [Layan!]

Saya pun terfikir nak beli ni...tp kalau compare ni dgn nikon d7000 (predecessor for d90) , nikon yg menang sbb badan dia magnesium dan dia bley shoot 6-7 fps...60d plastic >.< :(

canon mmg slalu kasi catch je :/

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@dayya dayyanna,
masih berfikir lagi. hehe.. dua hati nak setia atau tidak ;)

p/s: cover tu, tk mampu sebenarnya

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Mahira's Photography,
still choose 60D. even compare, kelebihan byk menjurus kpd D7000. tp canonian will be canonian. system lens aku tk bleh tukar dah. sambil melihat masa depan, klu rezki utk try canon fullframe body.

tp aku masi tgk jgk kelebihan lain 60D ada yg x ada dlm D7000 ;) (sedapkn hati. hehe)

E.d.Y berkata... [Layan!]

teringin jugak nak tambah..huhu

meh join contest MORTAR BOARD..

http://danielzaidi.blogspot.com/2010/10/contest-mortar-board-beauty-in-ugly.html

en_me berkata... [Layan!]

beli jerr bahh.. ihiks

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@E.d.Y,
orait bro, nanti aku terjah sana. hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@en_me,
oh tidak terdaya bah bro.. haha

nurr kasih berkata... [Layan!]

salam ziarah..
dtg lagi :)..dah terima email. tp ada soalan lagi huhu. ada senang bru jwb ye.thanks.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nurr kasih,
ok nti aku cek ya :)

cintatehO berkata... [Layan!]

hahaha ngat pe la.upenye tertipu, awek len upenye...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@cintatehO,
mesti ko dah start geram tadi tu kan. haha

Shatra berkata... [Layan!]

Ha2...ni namanya gila bayang kah2..seperti itu jugalah yg aku rasakan sbl ni, antara 550D atau 50D, tapi dlm kepala ni mesti kuar lg 60D x lama lg..jd x mau fikir panjang, sbb dah berangan memanjang akhirnya sya dah bedal si 60D ni..bagus siot..prepair utk outing MT Kinabalu 28 Nov ni n outing Semporna Dec...jd x payah segan2 bedal ja ha2...best

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Shatra,
wei bos, boleh la ni try test. haha.. alamak, aku makin diracun kalau camni bos!!