online counter

16 Oktober 2010

25 Ilmu Nak Jadi Kuat

Siapa tak nak jadi kuat angkat tangan? Nak jadi kebal, gagah dan sasa macam aku? Aku nak tunjuk sikit ni ilmu nak jadi kuat, kebal dan gagah. Caranya mudah, cuma sebut AKU is AKU. Kalau ko tak paham makna benda tu, ko boleh pakai mantera ni pula, "aku adalah aku". Ilmu ni kena yakin, kalau tak yakin  mesti tak jadi. Adakala mantera ni juga digunapakai, "aku adalah aku dan kau adalah kau". Kena dalami tau, baru  boleh berkesan. sambil ko merenung dan menghafal mantera tu aku tunjuk gambar ni sambil tenung jalan tu sampai kat hujung nun.
Ekceli tak tau nak buat tajuk apa, tu yang merapu tu. Gambar tu dah lama aku ambik, selalunya aku mesti nak uplod gambar baru untuk blog ni. Dan gambar tu mesti ada huraian kongsi info, tapi yang ni konpem merapu..

Aku nak review sikit la apa yang aku dah janji nak postkan kat blog ni yang tak setel2 lagi, takut lupa pulak. Mula2 Encik GrunNGe tentang subjek timbul, background blur (aperture la tu). Encik Cayril komen tentang scence retro hari tu. Cik Nurr Kasih tentang metering dan panning mudah. Apa lagi tu? Aku dah lupa la la..  Bukan sengaja nak lambat-lambat, tapi sibuk tak sempat nak keluar ambik gambar contoh.

Aku mesti nak kata jugak benda ni aku bukan pro pun, tapi aku nak kongsi jugak benda yang aku tau. Sambil baca mantera dalam hati...  

25 Komen:

Shatra berkata... [Layan!]

ha2..mantera yg bagus...

Cindy Chriselda JC berkata... [Layan!]

waa feels like in heaven o lps tgk gmbr ko..(mcm tu ka tu klo d heaven ar)hihihi. pa2 pun sy kasi like jg! tu mantera jua la plg mahal..hehehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Shatra,
haha, amal jangan x amal :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Cindy Chriselda JC,
kebetulan awan masa tu unik. matahari terlindung d balik awan tu. terus cari posisi.

p/s: try la mantera tu. hehe

Fuziani JSR berkata... [Layan!]

Nice picture... kalau akak ambil gambar, tak pernah fikir ttg posisi... pakai tangkap jer sb tu gambar tak menarik agaknya.. should learn more from you..

Robot | Sakti berkata... [Layan!]

mentera smerah padi ke ni der?
ahaks..

awan dia cantik
:)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Fuziani JSR,
yup, jom kita belajar sama2 kak :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Robot | Sakti,
lebih canggih dari mentera semerah padi la. ko try sendiri..

iQa berkata... [Layan!]

hahah gila la bro..
semangat gila tau nak baca.
tup tup..ceh..
oke..kena try la mantera tu pas
ni..tengs la.haha :P

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@iQa,
haha.. tu la pasal. orait try ok, jgn tk try

nur berkata... [Layan!]

tekan button like disini

ALL IN ONE

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nur,
tq.. hehe

diana berkata... [Layan!]

kamu merapu ke??
oh..tapi gamba nye cantik..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana,
ada merapu sikit.. hehe.. tq utk pujian tu, wlupun tk berapa nak cantik ;)

Catherine- berkata... [Layan!]

lawa la pic tu sasa...

bila nak tangkap gamba aku plak?? hehe...

nak jugakkkkkkkkkk!!

Catherine- berkata... [Layan!]

lawa la pic tu sasa...

bila nak tangkap gamba aku plak?? hehe...

nak jugakkkkkkkkkk!!

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Catherine-,
kalau ada kesempatan cat :)

Cayril Ikhwan berkata... [Layan!]

kelihatan awan ygn sgt menarik..kredit pic ini

nurr kasih berkata... [Layan!]

cantik suasana pic ini. buat teringat kg :). gunung kat belakang tu cantik berlapis2. awan dan ROL pn cantik..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Cayril Ikhwan,
tq bro, pic lama.. saja uplod

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nurr kasih,
tq nur, masa ni tgh keja tp nmpk ROL tu trus jalan cari tempat yg sesuai. cuma tmpt terdekat ni yg mampu. sbb masa keja :)

nurr kasih berkata... [Layan!]

lokasi pic ni di mana? tenom?

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nurr kasih,
ya, jalan kampung dekat belakang sekolah :)

suichi berkata... [Layan!]

waahh..smart!!! cmana buat jadi mcm tu bro? hehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@suichi,
biasa aja, kebetulan ada ROL masa tu. tp pic tu dah ada add mode HD sikit