online counter

13 Oktober 2010

34 Dunia Yang Ku Idamkan

Dunia indah berwarna-warni. Pokok-pokok, bunga-bunga,  rama-rama, burung-burung, semuanya terkumpul di suatu tempat yang indah. Pejam mata dan bayangkan. 

Aku bukanlah tergolong dalam golongan kanak-kanak riang. Suatu ketika dulu, semuanya berlaku dengan pantas menarik jauh senyuman kami semua. Kisah yang aku tak suka nak ungkit. Periang vs Pendiam, itulah aku. Namun jauh dilubuk hati aku sering membayangkan sesuatu.

Adakah wujud tempat sebegini atau cuma di atas hasil rekaan Photoshop saja. Gila, aku mengidam untuk merakamkan suasana begini secara realiti. (Alasan sebab kenapa aku nak ultrawide lens, pernahku nyatakan hasrat kepada cousy).

Photoshop. aku mengenali benda ni di waktu tingkatan 4. Tu pun sebab aku ambik SPM Sains IT.  So nak hurai gambar tu terdiri daripada beberapa layer yang digabungkan menjadi tempat yang indah seperti tu.  Gambar ni bukan hasil aku. Tapi dulu-dulu sebelum snap2 gambar aku selalu buat gambar fantasi macam ni.

Tapi ni bukan isu. Aku cuma kecewa sikit, ada tak yang nak baca perkongsian aku ni? Ramai jugak yang singgah blog aku, tapi aku tak tau berapa orang yang singgah lepak dan berapa orang yang singgah sesaat sambil taip kat shoutbox "klik2". Sebab tu entri aku kadang2 nak tanya fidbek pembaca nak tau ilmu sampai atau tak, berkenan atau tak. Kalau tak berkenan aku nak menulis sukati la pulak ganti tujuan untuk up trafik semata-mata. Wah, aku dah syok menggila ni, jom layan lagu hotak senget.. lalala~bateplai

p/s: ada jugak kawan yang sudi lepak dan kawan dengan aku kat blog ni. Terima kasih, nak sebut satu-satu tapi takut ada yang kecik ati kalau termiss sebut.

34 Komen:

si biskut berkata... [Layan!]

menulis blog suatu yg cukup baik untuk mentaliti kita.samada sampai @ tidak seharusnya kita tidak berputus asa dan kemudian berubah menulis sesuatu yg lain dr diri kita.Ada kepuasan yg kita perolehi selain dr sekadar menaikan trafik semata-mata.
Kena tgok pada diri kita sendiri samada kita membaca entry dan tinggalkan komen pada blogger lain @ tidak.Ini space milik kita..so,gunakan dan cintai blog kita.hope u success bro..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@si biskut,
tq bro, belum berputus asa lagi. serius, tujuan mula bloging ni nak kongsi berkarya. tapi aku dapati blog ni buat aku syok bila aku bercerita tak tentu arah tanpa kisah karya. tapi aku masih nak kontrol syok tu, sebab nak masuk balik tujuan asal tu. tp berbaloi tk aku buat camtu?

diana berkata... [Layan!]

tak berkenan...
ahhahaha..
eh!kat mana nak dapatkan photoshop tu??lawa gambo tu..
boleh buat dengan photoshop ye??

Emmy Sulizzah Othman berkata... [Layan!]

aku suka pic ni.. idaman..

~kdg kala.. crita x tntu hala tu buat org sm brkongsi.. hehe..
keep it up!! gud job!!

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@diana,
alamak yang ni sofware kompeni dia jual tk provide yg free mcm photoscape. aku hari tu dapat dari encik penjual laptop yg bagi cukup promosi kat aku..

ingat aku kat blog kata kila ada iklan benda ni

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Emmy Sulizzah Othman,
tq, gambar kali ni bukan hasil dari aku tau. skg lebih suka snap gambar hasil sendiri :)

Bidadari berkata... [Layan!]

agaknya kalau di syurga je kot tempat tu ada....

hmmm sy teringin juga nak belajar photoshop..huhuhu xpndai2 smpai sekrang...huhu

Dayana Nasir berkata... [Layan!]

ohoooooo...best sungguh ada rumah macam tu. takpun macam dalam cite full house tu..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Bidadari,
ya agaknya. kena berani mencuba. godek sesuka hati :)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Dayana Nasir,
eleh, cik dayana memang.. kat entri pun mesti ada encik korea, masyuk..

c3kz h!kmAh berkata... [Layan!]

i loiikeee it.. cantiik^^damai^^indah^^seh..klo la jd realiti,jemput2laa wasaberss lepak rumahmu..ngeheh..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@c3kz h!kmAh,
sentiasa buat rumah terbuka ni. haha

Robot | Sakti berkata... [Layan!]

nice artwork der. :)

saya setuju dengan kata-kata biskut di atas.Kalo kita nak orang bagi pandangan atau kritikan membina pada kita, kita kena dulu mulakan.Kita sokong kawan-kawan kita, disamping dorang sama-sama menyokong kita.

aku harap ko terus maju dan berjaya

:)

sori, terpanjang lak der.hehehe

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Robot | Sakti,
haha, dah kata tu bkn artwork aku.

betul tu. ko nak tau aku nak buat blog kisah yg mengada2 yg memang aku suka. tapi tak sanggup nak mengubah halatuju asal blog ni. sbb aku ada kawan yg nk kongsi berkarya & aku hargai dorang. shhh rahsia tau

ѼdakulalaѼ berkata... [Layan!]

huuuyeeaaahhhh!!! nice 1 man...
UWA...come on2... sila beli.... best oooo pkai mende tu...wide dye cukup kaw2..tp duit terbang tu yg saket skit la...hehehe...
xper bro...janji puas...hehehe

iQaChumel berkata... [Layan!]

beb..hee..lawa la.bila nak bwk g tempat cm tu..?
tu pun kalau ada. :P
eh..member nak kawen la
bln 12 ni..nak jd cameraman beliau
x..?siyes ni....pape
balas kat formspring eh..benda
peribadi ni.hahaha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@ѼdakulalaѼ,
harga boleh buat nangis bro. tapi siang malam termimpi2, oh cik lens seksi. mungkin lama lagi la. banyak benda mau fikir lagi.. haha

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@iQaChumel,
alamak, aku sorang2 la skg ni beb. nti aku respon ko kat situ tgk camna

nurr kasih berkata... [Layan!]

..dan boleh jadi kamu suka pd sesuatu padahal ia tidak baik bagi kmu, dan boleh jd kamu tidak suka pd sesuatu padahal ia baik bagi kamu. DIA jualah yg Maha mengetahui...

menulislah dr hati, Insya-Allah akan sampai kpd hati yg membacanya. peace :).

cantik pic ni.. kena belajar photoshop dgn gigih ni he.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@nurr kasih,
tq. emm... menulis dari hati. ekceli rasanya ya. bersinar2 mata ketika menaip ni. gambar camni tk asli. aku masih idamkan suatu tempat yg realiti. gambar suasana realiti

Catherine- berkata... [Layan!]

tulislah apa pun.aku tetap akan baca n cuba fahami...

;)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Catherine- ,
thanx, sory hari tu lupa jenguk. aku hargai tq

Catherine- berkata... [Layan!]

isokeyy....:) blog ko x la sakit mata tgk...tulis pun senang nak paham...ok lah tu...nnt ajar aku photoshop boleh?? hehe..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Catherine-,
aku baru follow ko. gila bangang jugak blog ko kan. haha.. aku baru follow

Catherine- berkata... [Layan!]

heee...tq! aku da link ko dlm blog aku..haha...;)

life is too beautiful rite..

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Catherine- ,
tq :)

Nasz berkata... [Layan!]

Cantiknya............
Mungkin ada tempat itu. Di suatu tempat yg kita tidak pernah tau. (:

Menulis selagi boleh. Kongsi selagi mampu. Jangan peduli orang kata. Jangan heran reaksi mereka. Teruskan.

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Nasz,
terima kasih kawan. aku akan menulis tentang ilmu di dada samada orang suka atau tidak. semangat berkobar2 ni. haha

mazlin berkata... [Layan!]

x salah klu kite berimiginasi tgi mcm tu..maz pun kdg2 impikan nk pg tmpt2 mcm tu..sekadar nk release tensyen kan.. berangan ke alam fantasi mcm tu dpt bantu kurangkan stress..kdg2 hati tgh mrh pun leh sejuk.. keep in touch.. (^_^)

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@mazlin,
ya, suatu tempat yg tenang, indah & aman. lebih menarik dinikmati bersama keluarga. mesti gembira sgt. KIT ;)

Lina berkata... [Layan!]

lek ko ba..masi ada jg urg yg membacanya..mcm aku..hehe..aku pun hobi photo taking..dun wurry yg ko tulis suma psl gmbr2 nih , aku catat d dlm notepad keci yg aku simpan d dlm poket..bkin pedoman2 sket, yg mana ble ku pungut, aku pungut d sni..tengSS yah!

aku klu singgah shoutbox ko nda penah jg ckp klik2!..hehe..aku slalu ckp wink2! dekat sm la ba tuh..hahaha...

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Lina,
haha sis. tu baru la. aku tau ko pakai buku 3 lima tu. tu yg boleh masuk poket tu. x la serius gitu bah

Mila berkata... [Layan!]

Mila bleh gak guna photoshop tu sket2 tapi bukan utk touch-up pic.. hanya untuk design and effect jer... :)

http://abahmila.blogspot.com/

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

@Mila,
boleh cuba touch up jugak :). hentam kromo pun boleh jadik tau