online counter

04 September 2010

5 Reunion Band Bermula

Semalam dah janji nak sambung kisah reunion ni. Kali ni bukan band kegelapan dah. Pada hari ni byk perkara yg tak dijangka berlaku.. Ok la, aku kisahkan dari mula hingga akhir..
Mula2 dtg ke rumah Amy. Dress pun kena serabai jg, maklum la reunion metal band kan. Di situ Amy pun nak tunjuk serabai jg. Gila tak pecaya? Ustaz Suhaimi la tu! Maklum la ustaz masih jiwa muda, memang jiwa seni dah meresap dalam diri..

Aku tak perasan pula Amy ada sms, pesan dgn aku singgah kat rumah Ameng angkat Drum instrumen. Jd tpaksa call Ameng minta tolong hantarkan ke rumah Amy. (Sempat lagi Aku & Amy posing2 depan halaman rumahnya).

Dah bosan menunggu kat keta, aku & Amy melantak gitar la kat stor bawah rumah dia. Foto ni Amy tgh
testing gitar tu. gila berabis zoom baru dia. Nanti ada masa aku upload jg klip yg aku rakam dgn hp aku.

Tiba masa dinanti, Ameng dtg membawa gitar Bass & Drum. Berjam-jam aku menunggu macam nak ngantuk dah, sambil merakam Amy yg tgh test gitar. Ameng ni salah seorang drummer jg. Dia ni seorang multimedia webmaster tp berjiwa seni.

Drum instrumen mari!! yuhuu..

Camni la keadaan tapak projek kami ni. Dah gi parking kat sebelah tu. Ameng tengah setup benda tu dgn excited konon. Satu perkara yg aku masih tak tau sebenarnya bukan hanya Ameng yg nak ditunggu. Sorang lagi yg membawa speaker utk bassist.

Apa lagi? terdiam lagi la. Tak boleh buat apa-apa, kena tunggu jg. Hanya drum & lead gitar yg berfungsi sbb hanya ada sebiji speaker. Ameng pula dah syok snap foto. hehe..

Dah bosan sangat menunggu, Amy mencuba kebolehan diri. Aku pula cabut wayar lead gitar, kemudian cucuk wayar bass gitar sambil memetik hentam kromo..
Aku tgh syok sendiri. petik sebiji2.. Bab ni aku tak terer. Tak boleh challenge Erdie. Entah ke mana dah bdk tu. Reunion hari ni nampaknya hanya aku dan Amy.

Lastly, aku tak sanggup nak tunggu lama, agak2 td dalam jam3 dah tu, aku terus blah. Amy agak kecewa jg sbb performance hari ni tak jadi. Apa nak buat. Puasa pula tu, lg pun aku mcm nak demam.. Mungkin di hari lain..

5 Komen:

nurr kasih berkata... [Layan!]

Salam..
Semangat band ye..
Picture yang last macam guna fisheye lens :).

Tanpa Nama berkata... [Layan!]

best

nur berkata... [Layan!]

xbuat album ke.. single ke.. lagu raya??

Sharif Asri Sharif Al-am berkata... [Layan!]

sekadar hobi nur.. klu ada yg tlg buatkn lagu best jg. klu kami yg perform kompem x laku. hehe.. nur la ciptakan lagu utk kami

GRuNGe berkata... [Layan!]

Ni betul garage inc. ni bro. Grunge never dies.