online counter

14 September 2010

2 AKU MALUUU

Klik sini kalau nak info
Wei korang, yang ni contest, ok! Aku saja join ni nak support geng blogger yg dah tag aku untuk join benda ni (walaupun aku tau aku takkan menang punya).. Aku muka tak tau malu. maluu.. maluuu!!...

Korang yang yakin boleh menang dengan kisah malu korang tu boleh join jugak. Klik sini untuk info, (strategi nak up trafik la tu. haha.. rilek Kila, aku support jgk ni.). Foto kat atas tu foto dia la tu tgh malu-malu kucing. Dia pesan jgn ketawakan foto tu (ekceli korang kalau nak ketawa pun boleh jg, tp kena hidden sikit).. Kisah aku maluuu bermula..

Opss tag dulu. Lets go geng, support strategy! Hope Kila will support us back next time (mesti ikhlas)..

Kisah Geng Sasa dituduh Skodeng (Kisah Persahabatan Sasa)
(kat kiri) Martin: Appa, Amma, yevrybody help!!
(baju color cyan) Ahmad: ermm.. emm.. hehe..
(kat belakang)Pejal: ...... oOpss.. no komen
(Ikuti kisah selanjutnya)

Pada suatu hari Sasa dan kawan-kawan pergi ke Pulau Manukan yang indah setelah merancang untuk bersantai di pusat peranginan tersebut.

Nak pendek cerita. Masa tengah bersiar-siar ni, setiba mereka di tepi sebuah jambatan, Pejal seraya berkata, "Wah, ada baiknya kita mengambil gambar kat tepi jambatan nun".

Jawab Martin, "Wow, ini macam kalu, serupa itu rocker band la. Itu bawah tepi jambatan posing kalu banyak cantik".

Pejal yang disokong oleh Ahmad menambah, "Poloi, betapa kami memerlukan khidmatmu 'menshoting' kami dari atas nun".

Poloi sedikit mengeluh, "asyik-asyik aku. tunggu kat sana aku gi naik atas".

Sasa pula yang berdiri kat tepi sambil tersengih-sengih memerhati gelagat kawan-kawannya yang mula nak berposing ganjil di sinun. "ish,ish,ish.. Mereng dah otak diorang ni".

Belum sempat Poloi sampai ke posisinya seorang lelaki tegap yang jelik bersama aweknya tiba-tiba membentak, "woi, watpe kat bawah tu??? Tak senonoh! Dah takde keje lain ker nak buat?! %#$%*!"..

Hahaha.. Tiba-tiba nak tuduh pulak. Tengah semua tergamam menahan malu, Poloi tiba dengan selamber 'menshoting' foto mereka..

Encik tegap yang jelik, awak dah salah faham. hahaha.. Maluuu.. lululu.. Malu-malu!.. Aku maluuu dengan korang. Eh, aku kah yang malu dengan kawan-kawan yang otak mereng tu atau Encik tegap yang kontrol macho depan awek? Alamak tak boleh lupa jeliknya dia. Ekceli aku tak malu sikit pun, agaknya kawan-kawan aku kot. Tapi lelaki tu patut kata dalam hati AKU MALUUU. Hahaha..

Foto di atas telah aku amik dari facebook page yang Poloi bina dan uploadkan kat eX-Siswa UMS.
dan Poloi dengan sengaja telah 'mengaplod' semua foto yang memalukan kat situ (tak percaya tengok sendiri). Foto Sasa yang memalukan pun tak terlepas jugak..

Contohnya yang bawah ni. Poloi uplodkan dah tu add pula teks yang mengelirukan pala hotak umum.
 Wah Poloi, ko dah gila.. Ko buat fitnah ni. Dosa tau.. Nasib baik dah Raya, aku dah maafkan. Tapi yang ko tag aku kat fb tu aku dah remove. Maluuu wo jatuh saham aku, nanti takdak awek nak kena ngorat dgn aku. (Ekceli geng Johorean, Koh Wa Jia. Tiada kisah skandal atau cinta terlarang langsung!)..
~TAMAT~
p.s: dialog di atas telah diubahsuai agar bunyi sedap sikit bila dibaca (ekceli dah lupa dialog sebenar-2009)

2 Komen:

kata kila berkata... [Layan!]

sampai tag kt fb tu yang naye tu.ahahaha..


ok done, aku amik link okay!

Sasa Al-Sharif berkata... [Layan!]

orait, tag fb tu bukti yg cerita ni tak merapu semata-mata.. kui.. kui.. kuih raya